istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Bitmez: HİNDİSTAN CEVİZLİ MUFFIN

23 Kasım 2010 Salı

HİNDİSTAN CEVİZLİ MUFFIN


Bugün işlerim çok yoğun:) Diyeceksiniz ki ne işi evde değil misin? Ewet evdeyim ama malum iş yeri ile bağım kopmadığı için sürekli bir irtibat halindeyiz ve de bayram sonrası yoğunluğu yaşıyorum:) Kızımla evden çalışıyoruz:) Bugün size gerçekten herkesten çok çok övgü alan ve benim de tadına bayıldığım puf puf bir muffin tarifi vermek istiyorum. Muffin kalıplarından artanı da kek kalıbına döktüm. Kek olarak da inanın ertesi gün bitti. Çok çok lezzetli. Tarifi Lezzet dergisinin Şımartan Tatlar ekinden aynen uyguladım. Umarım sizde uygular ve de beğenirsiniz.

Malzemeler;
  • 2 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı fındık yağı (Artık tüm kek, muffin ve kızartma tariflerimde fındık yağı kullanıyorum. Kesinlikle daha hafif olduğunu farkettim)
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı hindistan cevizi

Yapılışı;
  • Oda sıcaklığındaki yumurtalar ile şekeri bir kaba alıp köpük köpük olana kadar mikser ile çırpın.
  • Üzerine yoğurdu ve fındık yağını ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Unu eleyerek karışımın üzerine ilave edin.
  • Unun üzerine kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyin.
  • Çırpmaya devam ederken hindistan cevizini ilave edin.
  • Karışımı muffin kalıplarınıza, benimki gibi artarsa artanını da kek kalıbına paylaştırın.

  • Önceden ısıtılmış fırında 150 derecede 25 dakika pişirin.

  • Üzerlerine hindistan cevizi veya nutella sürerek çay ile beraber servis yapın.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder