istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Bitmez: BULMACA PASTA

12 Kasım 2010 Cuma

BULMACA PASTA


Biliyorum herkese kocaman bir merhaba ve hayırlı cumalar demek için biraz geç kaldım:) Ama bugün sabah 07:00 dan beri dışardayım ve az önce geldim. Bir sürü iş hallettim yine her zamanki gibi:) Bu işler hallet hallet bitmiyor gerçekten:) Hayırlı cumalar diyemesem de herkese şimdiden iyi haftasonları demek istiyorum ve lafı daha fazla uzatmadan kolay ama çok lezzetli bir pasta tarifi vermek istiyorum. Bu pastayı aslında normalde pandispanyasını da kendim yaparak yapıyorum ama malum şu aralar çok fazla ayakta duramadığım için şimdilik hazır pastaban kullandım. Her iki şekli ile de sonuç süper:)

Malzemeler;
  • 1 adet sade iki katlı pastaban
  • 1 adet kakaolu iki katlı pastaban
  • Muz likörü (Kekleri ıslatmak için. Yok ise süt)

Kreması için;

Krema tarifim Hünerli Bayanlar'dan. Bu kremanın içine bu sefer file fındıkta koydum ve kesinlikle tavsiye ediyorum. İnanılmaz lezzetli oldu.

  • 3 Su Bardağı (600 ml.) Süt
  • 2 Çay Bardağı Toz Şeker
  • 1 Çay Bardağı Un
  • 2 Tatlı Kaşığı Mısır Nişastası
  • 1 Paket Vanilya
  • 2 Adet Yumurta Sarısı
  • 2-3 yemek kaşığı file fındık

Üzeri için;
  • Bitter Çikolata Sosu
  • Damla Çikolata
  • Renkli Pasta Süsleri

Yapılışı;
  • Öncelikle pastabanları katlarından ayırıp fırça yardımı ile likör ya da süt ile ıslatın.
  • Pastanın bulmaca şeklini alabilmesi için her katı önce genişce bir kase boyutunda, kalan parçayı da bir bardak ağzı genişliğinde kesin.
  • Kremayı hazırlamak için vanilya hariç tüm malzemeyi tencerenize ekleyip karıştırın.
  • Orta ateşte pişirmeye başlayın.
  • Kaynamaya başlayınca altını kapatın ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
  • İçine file fındıkları da ilave edip ılınması için bir kenara alın ve kabuk tutmaması için ara ara karıştırın.
  • Pastabandan kestiğiniz her dairenin etrafına kremadan sürün.
  • Halkaları birbirine zıt renkler gelecek şekilde iç içe yerleştirin. (Sade pastabanın içine kakaolu halka ve ortasına yine sade halka şeklinde).

  • Bu şekilde 4 adet katınız olacak.
  • İlk katınızı servis tabağınıza yerleştirip üzerine kremadan sürün.
  • Sıra ile tüm katlar ve kremanız bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
  • Pastanın en üstüne, paketin üzerindeki tariften daha az süt ile hazırladığınız bitter çikolata sosunu dökün.
  • Üzerini damla çikolata ve renkli pasta süsleri ile süsleyin.


Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder