istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Bitmez: ELMALI TARÇINLI MUHALLEBİ

5 Kasım 2010 Cuma

ELMALI TARÇINLI MUHALLEBİ

Herkese hayırlı cumalar... Bugün izinim ilk günü:) Gerçi şu saate kadar pek bilgisayar başından ayrılmadım. İş mailleri telefonları derken:) Ama iki arada bir derece bir tepsi poğaça bir tepsi de kurabiye attım fırına ki umarım iyi olurlar da ilerleyen günlerde yayınlarım. Bütün evi mis gibi bir koku sardı şimdiden:) Bugün için de kafamdan doğaçlama hazırladığım bir tatlı tarifimi vermek istedim. Muhallebisinin tarifi daha önce yayınladığım Muhallebili Rulo tarifinden. Her zamanki gibi yine pratik yine lezzetli:) İyi hafta sonları...



Malzemeler;



Muhallebi için;
  • 5 su bardağı süt
  • 125 gram margarin
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
Arası için;
  • 7-8 adet sert yeşil elma
  • 2 yemek kaşığı tarçın
  • Bolca irice çekilmiş ceviz

Üstü için;

  • Toz Antep fıstığı

Yapılışı;
  • Muhallebiyi hazırlamak için önce tencereye süt, un ve toz şekeri koyup mikserin yüksek deviri ile çırpın.
  • Üzerine vanilyayı ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
  • Katılaşıp kaynamaya başlayınca margarini ilave edip birkaç dakika daha kaynatın ve hemen ocaktan alın.
  • Henüz sıcakken mikser ile 4-5 dakika daha çırpıp pürüzsüz hale getirinceye kadar çırpın.
  • Ilınması için bir kenara alın. Ara ara karıştırın ki üstü kabuk tutmasın.
  • Elmaları soyup genişçe bir tavaya rendeleyin.
  • Orta ateşte rengi değişene kadar kavurun.
  • Üzerine tarçını ilave edip bir kaç dakika daha kavurun.
  • Ocağın altını kapatıp cevizleri ekleyin ve karıştırın.
  • Servis yapacağınız kaselerinize, önce muhallebiyi, sonra elmalı karışımınızı, sonra üzerine tekrar muhallebiyi dökün.
  • Üzerine toz antep fıstığı serperek servis yapın.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder