
Malzemeler;
- 24 adet baklavalık yufka
- 250 gram tereyağı (eritilmiş)
- Bol bol çekilmiş ceviz
- Toz Antep fıstığı
Şerbeti için;
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- Yarım limonun suyu
Yapılışı;
- Öncelikle şerbet için gerekli olan su ve toz şekeri bir tencereye koyup kaynatın.
- Kaynamaya başlayınca yarım limonun suyunu da ilave ederek bir taşım daha kaynatın ve altını kapatıp ılınması için kenara alın.
- Baklava için her sıraya 2 adet yufka kullanılacak. Bunun için 2 adet baklava yufkasını üstü üste tezgaha koyup üzerine eritilmiş tereyağı sürün.
- Bolca ceviz ve toz antep fıstığı serpip, oklavanın uzun kenarından itibaren rulo yapın.
- Oklavanın üzerindeki yufkanızı, sağından ve solundan yaklaştırarak, büzülmesini sağlayın ve borcamınıza koyun.
- Tüm malzemeniz bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
- Dizdiğiniz yufkaların üzerine de fırça ile tereyağı sürüp 180 derecede önceden ısıtılmış fırının orta rafına yerleştirin.
- Üzeri kızarana kadar pişirin.
- Piştikten sonra fırından çıkarıp bir miktar dinlendirin ve üzerine ılınmış şerbeti dökün.
- Toz Antep fıstığı ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder