istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Bitmez: PEYNİRLİ DEREOTLU KURABİYE

8 Kasım 2010 Pazartesi

PEYNİRLİ DEREOTLU KURABİYE

Hepinize iyi haftalar. İnşallah herkesin işleri rast gider ve güzel bir hafta olur:) Ben bildiğiniz üzere artık işte değilim ama sabahtan beri de masa başında çalışıyorum:) Nasıl izine çıkmak bu anlamadım:) Böylesi sanki daha zor oldu çünkü hem ütü yapıyor hem de maillere yanıt verip proje yapıyor olmak sanki daha mı zor ne:) Neyse buna da alışacağım sanırım. Lafı çok uzatmadan en sevdiğim ikiliden yani dereotu ve peynirden oluşan bir kurabiye tarifi vermek istiyorum. Hazırlaması 15 dakika. Gülhan Hocamın kitabından öğrenmiştim bu kurabiyeyi. Ben iki ölçü yaptım bol çıksın diye. Sizler isterseniz bu yazdığım miktarların tam yarısını alabilirsiniz.

Malzemeler;
  • 250 gram margarin
  • 2 çay bardağı yoğurt
  • 2 çay bardağı Yonca sıvıyağ
  • 4 yumurta
  • Yarım demet dereotu
  • Bolca rendelenmiş beyaz peynir
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • 2 adet yumurtanın sarısı (üzeri için)


Yapılışı;
  • Öncelikle margarini bir tavada eritin ve ılınması için kenara alın.
  • Bu esnada dereotlarını ince ince doğrayıp, beyaz peyniri rendeleyin.
  • Yoğurma kabınızın içine eritilmiş margarini, yumurtaları, sıvıyağı, yoğurdu, dereotu ve beyaz peyniri koyup karıştırın.
  • Kabartma tozunu ekleyin.
  • Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edinceye kadar azar azar un ekleyerek yoğurun.
  • Elde ettiğiniz hamurun üzerini örterek 15 - 20 dakika buzdolabında dinlendirin.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp tepsiye dizin.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürün.
  • Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirin.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder