istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Bitmez: SEMİZOTU

23 Haziran 2010 Çarşamba

SEMİZOTU



Biliyorum bu aralar yavaşım ama elimden geldiğince artık:) Benim gibi yeşillik düşkünleri için aslında tarifi kesinlikle ıspanak ile aynı olan ama yerken bana başka başka lezzetler veren bir yemektir. Sıklıkla evde yaparım ve limon ile yemeyi severim:) Ayrıca da bu aralar biraz daha sulu yemeklere ağırlık vereceğim. Kardeşimin çok sevdiğim arkadaşı şirin Şulecim için:). Çok uzatmadan tarife geçeyim artık:)


Malzemeler;
  • Yarım kilo kadar semizotu
  • 125 gram yemeklik kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 2 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz


Yapılışı;
  • Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağı koyduğunuz tencerede rengi saydamlaşana kadar kavurun.
  • Kıymayı da ekleyip rengi değişene kadar kavurun.
  • Çok çok iyi yıkayıp doğradığınız semiz otlarını da tencereye ekleyin. (Ben çok ufak doğramıyorum)
  • Aynı ıspanaktaki gibi pirinci ve sarımsağı da ekleyip pişirin.
  • Suyu yetmezse yarım çay bardağı sıcak su ekleyebilirsiniz.
  • Pişmeye yakın tuzunu ilave edin.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder