Biliyorum bu aralar yavaşım ama elimden geldiğince artık:) Benim gibi yeşillik düşkünleri için aslında tarifi kesinlikle ıspanak ile aynı olan ama yerken bana başka başka lezzetler veren bir yemektir. Sıklıkla evde yaparım ve limon ile yemeyi severim:) Ayrıca da bu aralar biraz daha sulu yemeklere ağırlık vereceğim. Kardeşimin çok sevdiğim arkadaşı şirin Şulecim için:). Çok uzatmadan tarife geçeyim artık:)
Malzemeler;
- Yarım kilo kadar semizotu
- 125 gram yemeklik kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 2 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
- 1 diş sarımsak
- Tuz
Yapılışı;
- Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağı koyduğunuz tencerede rengi saydamlaşana kadar kavurun.
- Kıymayı da ekleyip rengi değişene kadar kavurun.
- Çok çok iyi yıkayıp doğradığınız semiz otlarını da tencereye ekleyin. (Ben çok ufak doğramıyorum)
- Aynı ıspanaktaki gibi pirinci ve sarımsağı da ekleyip pişirin.
- Suyu yetmezse yarım çay bardağı sıcak su ekleyebilirsiniz.
- Pişmeye yakın tuzunu ilave edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder