Uzun zamandır denemek istediğim bir pilavdı ama bu kadar lezzetli olacağını baştan bilseydim kesinlikle çok daha önce yapardım! Zaten beni tanıyanlar bilir ki bir patlıcan aşığıyım:) Bu tarifi de Gülhan Kara Hocamın kitabında okumuştum ve sürekli yapayım diyordum. O yüzden çok fazla uzatmadan hemen tarife geçmek istiyorum:)
Malzemeler;
- 2 adet orta boy patlıcan
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı sıcak su
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Yapılışı;
- Öncelikle pirincinizi ıslatıp ılık suda yarım saat kadar bekletin.
- Patlıcanları alacalı soyduktan sonra minik küpler halinde doğrayıp tuzlu suya koyun ve 10 dakika kadar bekletin. (Acısını almak için).
- Domatesleri de minik küpler halinde doğrayın.
- Patlıcanların suyunu süzüp iyice durulayın ve kurulayın.
- Zeytinyağını koyduğunuz tencereye patlıcanlarınızı ekleyip rengi değişene kadar kavurun.
- Üstüne doğranmış domatesi, salçayı ve suyunu süzdüğünüz pirincinizi ilave edip karıştırın.
- Tuzunu, karabiberini ilave edip sıcak suyunu ekleyin. Daha önce pilav tarifi verirken ölçümü belirtmiştim.
- Suyunu çekene kadar pişirin.
- Piştikten sonra tencereyi ocaktan alıp ağzını kağıt havluyla kapatıp 15 dakika kadar demlemeye bırakın.
- Servis yapmadan önce tahta kaşıkla havalandırın.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder