istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Bitmez: PATLICANLI PİLAV

4 Haziran 2010 Cuma

PATLICANLI PİLAV


Uzun zamandır denemek istediğim bir pilavdı ama bu kadar lezzetli olacağını baştan bilseydim kesinlikle çok daha önce yapardım! Zaten beni tanıyanlar bilir ki bir patlıcan aşığıyım:) Bu tarifi de Gülhan Kara Hocamın kitabında okumuştum ve sürekli yapayım diyordum. O yüzden çok fazla uzatmadan hemen tarife geçmek istiyorum:)

Malzemeler;
  • 2 adet orta boy patlıcan
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Yapılışı;
  • Öncelikle pirincinizi ıslatıp ılık suda yarım saat kadar bekletin.
  • Patlıcanları alacalı soyduktan sonra minik küpler halinde doğrayıp tuzlu suya koyun ve 10 dakika kadar bekletin. (Acısını almak için).
  • Domatesleri de minik küpler halinde doğrayın.
  • Patlıcanların suyunu süzüp iyice durulayın ve kurulayın.
  • Zeytinyağını koyduğunuz tencereye patlıcanlarınızı ekleyip rengi değişene kadar kavurun.
  • Üstüne doğranmış domatesi, salçayı ve suyunu süzdüğünüz pirincinizi ilave edip karıştırın.
  • Tuzunu, karabiberini ilave edip sıcak suyunu ekleyin. Daha önce pilav tarifi verirken ölçümü belirtmiştim.
  • Suyunu çekene kadar pişirin.
  • Piştikten sonra tencereyi ocaktan alıp ağzını kağıt havluyla kapatıp 15 dakika kadar demlemeye bırakın.
  • Servis yapmadan önce tahta kaşıkla havalandırın.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder