
Malzemeler;
- 2 adet patlıcan
- 2 adet sivri biber (benimkiler biraz acıydı ama daha lezzetli oldu)
- 3 adet orta boy patates
- 1 adet kuru soğan
- 3 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
- 1 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Karabiber

Yapılışı;
- Öncelikle patlıcanları küp küp doğrayıp tuzlu suda 20 dakika kadar bekletin.
- Bu arada yemeklik doğradığınız soğanı yağınızı koyduğunuz tencerede saydamlaşana kadar kavurun.
- Ufak ufak doğranmış biberleri ilave edip bir kaç kere karıştırın.
- Salçalarınızı ekleyin.
- Kabukları soyulmuş ve iri küpler halinde doğranmış domateslerinizi ilave edin.
- Bir kaç kere karıştırdıktan sonra yine küp küp doğranmış patatesleri ve birkaç kere sudan geçirilip iyice sıkıp kuruladığınız patlıcanları ekleyin.
- Tuz ve karabiberi de ekledikten sonra suyunuzu ilave edin ve patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. (Düdüklü tencere ise gerekli zamanını ayarlayın ve bekleyin)
- Suyunuz yetmez ise yarım çay bardağı sıcak su daha ilave edin ve pişirmeye devam edin.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder