istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Bitmez: KABAK GRATEN

18 Haziran 2010 Cuma

KABAK GRATEN


Herkese kocamaann merhaba:) Yine kısa bir aradan sonra burdayım. Daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi maalesef bu akşam halsizlikleri beni bayağı performanssız bırakıyor:) Umarım en kısa sürede eski gücüme kavuşacağım:) Geçen akşam yaptığım, aslında ismi çok komplike gibi görünsede aksine çok pratik bir yemek tarifi vermek istiyorum. Kabak graten. Ben beşamel sosunu ağır olmaması için az koyuyorum. Ama damak tadınıza göre bolca da kullanabilirsiniz tabii ki. Herkese iyi bir haftasonu diliyorum ve hemen tarifime geçiyorum:)

Malzemeler;
  • 2 adet orta boy kabak
  • 300 gram yemeklik kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 7-8 dal maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Sıvıyağ (Ben yemeklerimde uzun yıllardır riviera zeytinyağı kullanıyorum. Tavsiye ederim.)
  • Tuz
  • Karabiber

Beşamel Sos için;
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı margarin
  • Süt (Kıvamını alıncaya kadar yaklaşık 2-2,5 su bardağı alıyor)

Üzeri için;
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı;
  • Öncelikle kabakları yıkayıp kabak temizleyici ile temizleyip ikiye ayırın.
  • Elde ettiğiniz 4 yarım kabağın her birinin ortasını sandal gibi oyup genişçe bir tencereye dizin.
  • Üstlerine kadar gelecek şekilde su doldurup ocağa alın ve yumuşayana kadar pişirin. Çok fazla pişirip parçalanmamasına dikkat edin.
  • Bu arada kıymayı pişireceğiniz tavaya yağınızı koyup yemeklik doğradığınız soğanınızı saydamlaşıncaya kadar kavurun.
  • Üzerine kıymayı ekleyip suyunu salana kadar kavurmaya devam edin.
  • Küçük doğranmış maydanozlarınızı, salçalarınızı, tuz ve karabiberinizi de ilave ettikten sonra iyice pişmesini bekleyin. Ocaktan alın.
  • Diğer tarafta pişirdiğiniz kabakları sıcak sudan çıkarıp kırmadan hafif soğuk sudan geçirin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsinize dizin.
  • Beşamel sosunuz için margarininizi ufak bir tencereye koyup eritin.
  • Üzerine unu ilave edip unun kokusu gidene kadar kavurun.
  • Un ile yağ iyice özdeşleşip kokusu gittikten sonra yavaş yavaş sütünüzü ekleyin ama hızla karıştırın.
  • Sos kıvamını alana kadar süt eklemeye ve hızlıca karıştırmaya devam edin. Tüm bu işlemleri çok fazla harlı olmayan orta ateşte yapın.
  • Tepsiye dizdiğiniz kabakların üstüne önce kıymalı iç harcınızı, üstüne bir tatlı kaşığı yardımı ile beşamel sosunuzu ekleyin.
  • En üstüne de rendelenmiş kaşar peynirlerinizi serpin.




  • 175 derece fırında kaşarlar kızarıncaya kadar pişirin. Zaten tüm malzemeniz pişmiş olduğu için sadece kaşarlar eriyip üstleri kızarana kadar pişirmeniz yeterli.


Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder