Bu aralar sulu yemeklere biraz daha ağırlık vereceğimi belirtmiştim. Bezelye ile devam ediyorum:) Yine çok sevdiğim bir yemek ve de bu sefer bezelyeleri Iglo'dan kullandım. Gerçekten çok lezzetli oldu. O yüzden çok uzatmadan hemen tarifime geçmek istiyorum:)
Malzemeler;
- 1 ufak paket Iglo Bahçe Bezelyesi
- 1 adet kuru soğan
- 3 adet orta boy patates
- 2 adet havuç
- 2 adet sivri biber
- 2 adet domates
- 150 gram yemeklik kıyma
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
- 1 çay bardağı sıcak su
- Tuz
- Karabiber
Yapılışı;
- Zeytinyağını koyduğunuz tencereye yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip bir miktar kavurun ve içine kıymayı ilave edin.
- Kıymanın rengi değişene kadar kavurun ve salçaları ilave edin.
- Sırası ile küp küp doğradığınız patatesleri ve havuçları ekleyin.
- Çekirdeklerini çıkarıp ufak ufak doğradığınız biberleri ve soyulup yine ufak ufak doğranmış domatesleri de ilave edip 2-3 dakika kadar kavurun.
- En son paketin üstüne göre hazırladığınız Iglo bezelyeleri de ilave edip bir karıştırın.
- Tuz ve karabiberi de ekleyip 1 çay bardağı sıcak su ile patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Afiyat olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder