
Malzemeler;
- Yarım paket göğüs tavuk eti
- 2 paket Kotanyi tavuk pane harcı
- 2 adet yumurta
- Yarım demet semizotu
- Kızartmak için sıvıyağ
- Limon suyu
- Sızma zeytinyağı
- Kotanyi değirmen deniz tuzu
- Kotanyi karabiber (bir çimdik)

Yapılışı;
- Yumurtaları bir kaseye kırıp çırpın. Kasenin içine 1-2 damla su damlatırsanız, yumurtanın sarısı ile beyazı daha iyi karışır.
- Göğüs tavuk etlerini parmak kalınlığında şeritler halinde kesin.
- Kesilen tavukları önce yumurtaya sonra pane harcına bulayın.
- Derince bir tavaya kızartmak için bir miktar yağ koyup kızdırın.
- Panelenmiş tavukları kızgın yağda birkaç dakika kızartıp havlu kağıt üzerine alın.
- Semizotlarını iyice yıkayıp sapları ile beraber doğrayın.
- Üzerine bir çimdik karabiber ile tuzunu ilave edip limon suyu ve zeytinyağı ekleyin.
- Servis tabağına alıp kızartılmış tavuk panelerle beraber karıştırın.
- Çeri domateslerle süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder