istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Bitmez: LEBENİYE ÇORBASI

27 Ağustos 2010 Cuma

LEBENİYE ÇORBASI


Hayırlı cumalar herkese:) Hem iftar için hem de Kotanyi yarışması için yaptığım ve eşimin en çok sevdiği çorbadır. Özellikle bir misafir geleceği zaman çok sık yaparım. Hem doyurucu olur hem de yapımı kolaydır. Klasik yayla çorbası gibi yapılıp içine ek olarak nohut ve köfte eklenerek yapılır.

Bu arada evde boya işleri bitmek üzere. Hatta bebek odasının duvar kağıtları ve bazı duvarlar için seçtiğimiz özel duvar kağıdı uygulamaları da bugün bitecek. Bir ara hiç bitmeyecek sanmıştım ama annemle babam sayesinde herşey çok kolay halloldu. Onlara buradan tekrar KOCAMAANNNN teşekkür ediyorum. İyiki varlar...

Şimdiden herkese iyi haftasonları ve 30 Ağustos Zafer Bayramınız şimdiden kutlu olsun:)

Malzemeler;

Köfte için;
  • 250 gram köftelik kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • Kotanyi değirmen tuzu
  • Kotanyi karabiber
  • Kızartmak için ayçiçek yağı
Çorba için;
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2-3 yemek kaşığı pirinç
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 1 diş sarımsak
  • 5 su bardağı su
  • Kotanyi değirmen tuzu
  • Kotanyi karabiber
Üstü için;
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı dolusu Kotanyi nane
Yapılışı;
  • Köftelik kıymayı rendelenmiş soğanla iyice yoğurup tuzunu ve karabiberini ilave edin.
  • Buzdolabında bir süre dinlendirdikten sonra fındık büyüklüğünde yuvarlayın.
  • Çorba için pirincinizi yıkayıp hafif yumuşayıncaya kadar ufak bir tencerede pişirin.
  • Çorbayı yapacağınız tencereye 5 su bardağı suyunuzu ilave edip içine 1 diş sarımsak atın.
  • Su kaynamadan önce pirinçlerinizi ekleyin.
  • Suyu bir yandan kaynatırken bir yandan da ufak bir kabın içinde yoğurt, un ve yumurtayı iyice çırpın.
  • Sarımsağı tencereden çıkartın.
  • Kaynayan çorba suyunuzdan aldığınız bir kepçe suyu, çırptığınız yoğurtlu karışıma ekleyip hızlıca karıştırın. (Yoğurdunuzun kesilmemesi için).
  • Yoğurtlu karışımınız ılınınca çorba suyunuza ekleyip karıştırın.
  • Haşlanmış nohutları ilave edin.
  • Tuzunu ve karabiberini ekleyin.
  • Servis yapmanıza yakın ayrı bir tavada kızdırdığınız ayçiçek yağında köfteleri kızartın.
  • Çorbaya ilave edin.
  • Üzeri için yine ayrı bir tavada erittiğiniz yağlara naneyi ilave edip yakın.
  • Çorbanın üzerine dökerek servis yapın.


Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder