istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Bitmez: BEZELYELİ DEREOTLU PİLAV

10 Ağustos 2010 Salı

BEZELYELİ DEREOTLU PİLAV

Haftanın ortasından herkese iyi haftalar ve iyi Ramazanlar:) Hayırlısı ile bir Ramazan ayı daha başladı. Öncelikler herkese hayırlı olsun. Ne çabuk geçti zaman. Ben Ramazan ayını çok severim. Sofralar bereketli olur. Sanki birden bereketi artar sofranın. İftar saati bir bakmışsın masada tabak koyacak yer kalmamış. İftar davetleri başlar. Yemek sonrası içilen çay hiç bu kadar lezzetli değildir sanki.
Sahur sofraları güzel olur. Sahurdan sonra yattığımda uyku tutmaz beni hemen. Çeneme vurur eşimi bunaltırım falan:) Keyiflidir yani:) Kısacası severim ben Ramazan'ı.
İşlerimin aşırı yoğunluğundan dolayı bu ara sayfamı ihmal ediyorum. Özel sofralarım ve tariflerim de birikti ama hiç zamanım olmuyor maalesef. Fırsat buldukça yayınlamaya çalışıyorum. Bu ara patlıcan ve pilav tariflerim pek yoğunlaştı:) Bu da onlardan biri...


Malzemeler;
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ ve ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • Yarım demet dereotu
  • Tuz
  • Karabiber

Yapılışı;
  • Öncelikle pirinçleri ıslatıp yaklaşık 30 dakika kadar su dolu bir kapta bekletin.
  • Dereotlarını ufak ufak doğrayın.
  • Pilav tenceresine yağlarını koyup eritin.
  • Suyunu süzüp beyaz suyu kaybolana kadar yıkadığınız pirinçleri tencereye ekleyip 2-3 dakika kavurun.
  • Tuzunu ve karabiberi ekleyin.
  • 3 su bardağı suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
  • Suyunu çekmesine yakın bezelyelerinizi ve dereotlarınızı ekleyip tencerenin altını kapatın.
  • Kağıt havlu kapatıp demlemeye bırakın.
  • Servisten önce tahta kaşıkla harmanlayıp servis yapın.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder