istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Bitmez: SEMİZOTU SALATASI

17 Ağustos 2010 Salı

SEMİZOTU SALATASI

Herkese kocaman merhaba. İnanmayacaksınız bu sıcak havalarda nasıl başardıysam felaket üşütmüş durumdayım. Şimdi diyeceksiniz ki klimalar, dondurmalar... Ama inanın ne klima altındayım ne de dondurma yedim. Ben zaten dondurma çok yemem. Çarpıyor diye de bu sene özellikle klimayı çok az açıyorum. Sıcaklara rağmen. Fakat önce boğazlarımda başlayan yutkunma zorluğu şu anda resmen heryerimde. Kısacası hastayım.... Ama normalde kolay kolay hasta olan birisi olmadığım için, bünyem çok kuvvetli olduğu için vücudum direniyor farkındayım. Tam ateşim çıkacak birden ter basıyor ve ateşim geçiyor. Sonuçta daha kötü olursam hastaneye gideceğim bebekten dolayı. O yüzden de biraz stresliyim. İşlerimde inanılmaz bir yoğunluk içinde olduğundan işi de bırakamıyorum. Bu durumda bıraktığım tek şey bloğum oldu sizlerinde gördüğü gibi. Şu anda bu yazıyı yazarken bile gözlerim akıyor sanki. O yüzden bu aralar beni mazur görün. Taa ramazandan önceki son haftasonu yayınlayacağım kahvaltı soframdan tutun da bir çok tarifim birikti. Ama artık ne demişler önce sağlık...

Lafı çok uzattım:) Özlemişim herkesle dertleşmeyi:) Tarifime geçeyim artık. Ben semizotunu çok severim. Bunu bilen canım anneciğim de ben çıkamıyorum ne zamandır diye pazardan çok güzel koca bir demet semizotu almış. Ben de dün yaklaşık üçte birinden yoğurtlu bir salata yaptım. Her zamanki gibi hem pratik hem lezzetli:)

Malzemeler;
  • 1/3 demet semizotu (Benim demetim çok büyüktü. Siz standart demetlerin yarısı ile de yapabilirsiniz)
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz



Yapılışı;
  • Semizotlarını güzelce yıkayın. Ben bu tip yeşillikleri hatta birçok meyveyi bile ixir ile yıkıyorum. Tahmin edemeyeceğiniz kadar çok kum çıkıyor.
  • Yapraklarını güzelce ayıklayıp doğradıktan sonra karıştırma kabınıza yoğurdu koyun.
  • Pürüzsüz hale gelinceye kadar bir çatal ile çırpıp içine sızma zeytinyağını, limon suyunu ve semizotlarını ilave edin.
  • İstediğiniz kıvama göre ayarladıktan sonra tuzunu da ekleyip servis tabağına alın.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder