istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Bitmez: LAVAŞ ARASI KÖFTE PATATES

20 Ağustos 2010 Cuma

LAVAŞ ARASI KÖFTE PATATES



Bu tarif, yazısını okurken aynı şeyleri hissettiğim Sevgili Hilal'ciğimden esinlenerek yapılmıştır:) Bu sıcaklarda mutfağa girmek gerçekten zor oluyor. Üstüne hastalık da eklenince tuzu biberi. O yüzden bu tip pratik ama doyurucu tarifler hep işe yarıyor:) Herkese hayırlı cumalar ve iyi haftasonları...

Malzemeler;
  • Lavaş ekmeği
  • Yarım paket Iglo parmak patates (Bunu yeni gördüm markette ve hemen aldım ama sayfasında göremedim. Ama 10 numara. Gerçekten az yağ çekiyor)
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Kızartmak için sıvıyağ

Köfte için;
  • 250 gram köftelik kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2-3 yemek kaşığı galeta unu (ya da bayat ekmek içi, ıslatılmış ve sıkılmış)
  • 1/3 demet ince doğranmış maydanoz
  • 1 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 yemek kaşığı süt
  • Tuz
  • Karabiber

Yapılışı;
  • Öncelikle köfte için gerekli tüm malzemeyi bir kabın içine alıp iyice yoğun ve ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
  • Yağsız tavada ön ve arkasını pişene kadar kızartın.
  • Patatesleri kızartmak için kızartma tencerenize az sıvıyağ koyup kızdırın ve patateslerinizi kızartın.
  • Kızaran patateslerinizi havlu kağıt üzerine koyun.
  • Fırında bir kaç dakika ısıttığınız lavaşlarınıza sırasıyla 3-4 adet köfte, üstüne patates kızartması ve üstüne de rendelenmiş kaşar peyniri ilave edip rulo yapın.
  • İkiye bölüp servis tabağına alın.



Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder