Bu tarif, yazısını okurken aynı şeyleri hissettiğim Sevgili Hilal'ciğimden esinlenerek yapılmıştır:) Bu sıcaklarda mutfağa girmek gerçekten zor oluyor. Üstüne hastalık da eklenince tuzu biberi. O yüzden bu tip pratik ama doyurucu tarifler hep işe yarıyor:) Herkese hayırlı cumalar ve iyi haftasonları...
Malzemeler;
- Lavaş ekmeği
- Yarım paket Iglo parmak patates (Bunu yeni gördüm markette ve hemen aldım ama sayfasında göremedim. Ama 10 numara. Gerçekten az yağ çekiyor)
- Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Kızartmak için sıvıyağ
Köfte için;
- 250 gram köftelik kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 2-3 yemek kaşığı galeta unu (ya da bayat ekmek içi, ıslatılmış ve sıkılmış)
- 1/3 demet ince doğranmış maydanoz
- 1 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 yemek kaşığı süt
- Tuz
- Karabiber
Yapılışı;
- Öncelikle köfte için gerekli tüm malzemeyi bir kabın içine alıp iyice yoğun ve ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
- Yağsız tavada ön ve arkasını pişene kadar kızartın.
- Patatesleri kızartmak için kızartma tencerenize az sıvıyağ koyup kızdırın ve patateslerinizi kızartın.
- Kızaran patateslerinizi havlu kağıt üzerine koyun.
- Fırında bir kaç dakika ısıttığınız lavaşlarınıza sırasıyla 3-4 adet köfte, üstüne patates kızartması ve üstüne de rendelenmiş kaşar peyniri ilave edip rulo yapın.
- İkiye bölüp servis tabağına alın.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder