

Malzemeler;
Yalancı tavuk göğsü için;
- 6 su bardağı süt
- 150 gram margarin
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 şişe Uludağ limonata (şekersiz)
- Yarım limonun suyu
- 1 adet limonun rendesi
- 3 fincan nişasta (buğday ya da nişasta)
- 2 fincan toz şeker (daha tatlı olsun derseniz şeker miktarını arttırabilirsiniz)
Yapılışı;
- Orta boy bir tavada margarini eritip içine un ve nişastayı ekleyin.
- Unun kokusu gidene kadar kavurun.
- Tatlıyı yapacağınız tencereye sütü, şekeri, vanilini ve tavanızdaki malzemeyi ekleyin ve yoğun bir kıvam alıncaya kadar pişirin.
- Tatlınız yoğunlaşınca ocaktan alıp blendırla yaklaşık 5 dakika pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın.
- Servis yapacağınız kaba dökün ve ılımaya bırakın.
- Limon sosu için gerekli tüm malzemeyi tencerenize koyup, karıştırarak ağır ateşte kaynayana kadar pişirin.
- Sos kıvamını alınca ılınmış tavuk göğsünüzün üstüne dökün.
- Üzerini ister benim gibi şekerlemeler ve çikolatalarla, isterseniz taze çiçeklerle süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder