

Malzemeler;
- 1 adet iki katlı kakaolu pastaban
- Yarım kilo süt
- 2 adet yumurtanın sarısı
- 1 çay bardağı şeker
- 2 çorba kaşığı un
- 1 çorba kaşığı mısır nişastası
- 1 paket labne peyniri
- 1 paket üçü birarada nescafe
- Kakao
Yapılışı;
- Tatlının muhallebisini hazırlamak için bir tencereye sütü, yumurta sarılarını, şekeri, unu ve nişastayı koyup koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.
- Koyulaşınca altını kapatıp ılınmaya bırakın.
- İçine labne peynirini koyıp mikserle çırpın.
- Pastabanınızın ilk katını servis tabağınıza alıp üstünü sulandırılmış üçü birarada nescafe ile ıslatın.
- Muhallebinizin yarısını ıslattığınız kek katınızın üstüne dökün.
- Diğer katı da üstüne koyup kekinizin üst katını da aynı şekilde ıslattıktan sonra, kalan muhallebiyi dökün ve kekinizin her tarafına sürün.
- Üstüne bir çay süzegeci yardımıyla kakao serptikten sonra dolaba kaldırın.
- Soğuyunca dilimleyerek yanında çikolata ile servis yapın.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder