istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Bitmez: NOHUTLU PİLAV

29 Temmuz 2010 Perşembe

NOHUTLU PİLAV



İşlerimin yoğunluğu arttıkça tarif yazmaya vakit bulmakta zorlanıyorum:) Bir sürü tarifim birikti ama hepsini yazmak için bir de zamana ihtiyacım var:) Pirinç pilavını evde çok fazla yapmamama rağmen çok severim. Sağlık açısından sıklıkla bulgur pilavı yaparım ama yine de bence pirinç pilavının yerini tutmuyor:) Tarifim aslında daha önce verdiğim pilav tarifimden ufak değişikliklere sahip.

Malzemeler;
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı ve ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • Tuz
  • Karabiber




Yapılışı;
  • Pirinçleri içi su dolu bir kapta yaklaşık 25-30 dakika kadar bekletin.
  • İyice yıkadıktan sonra yağlarınızı eritttiğiniz pilav tenceresine ekleyip bir kaç dakika kavurun.
  • Tuzunu ve karabiberini ilave edin.
  • 3 su bardağı sıcak suyu da ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte pişmeye bırakın.
  • Suyunu çektiği zaman zaten önceden haşlanmış olan nohutlarınızı ilave edip tencerenin altını kapatın.
  • Tencerenin ağzına kağıt havlu kapatıp, 10 dakika kadar demlemeye bırakın.
  • Servisten önce tahta kaşıkla iyice harmanlayın.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder