istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Bitmez: TAVUK SOTE

14 Temmuz 2010 Çarşamba

TAVUK SOTE



Biliyorum yine bir süredir yokum. Öncelikle beni merak eden herkese teşekkür ederim. Ben de bebeğimde çok iyiyiz. Ama işte artık kardeşimin düğün hazırlıklarında son 200 metre:) Bu haftasonu bekarlığa veda partisi, kına derken yine yoğun geçecek. E tabi her organizasyonun kıyafeti, saçı başı ayrı plan:) Üstelik de sürekli büyüyen bir karnınız var ise inanın stres daha da artıyor. Neyse ki henüz çok kilo almadığım için kıyafet konusunda sıkıntım olmadı:) Ama yorgunluk maksimum:) O yüzden de yemek yapsamda fotoğraflayamıyorum. Fotoğraflasam yayınlayamıyorum şeklinde sorunlarım oluyor. Şu düğünü atlatalım daha düzenli olacağım:)

Bugün için yine çok pratik bir tarifim var. Tavuk sote. Bizim evde balık ile tavuk çok sık tüketilir. Hem yapması hızlı hem de sindirimi kolay olduğu için tavuk soteyi herkese öneririm.


Malzemeler;
  • 1 paket göğüs tavuk
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 paket mantar
  • Yarım su bardağı haşlanmış bezelye
  • 2 adet havuç (Haşlanmış ve ufak ufak doğranmış)
  • 1 adet patates (Haşlanmış ve ufak ufak doğranmış)
  • 3 adet acı sivri biber
  • 2 adet domates (Soyulmuş, küp küp doğranmış)
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
  • Kekik, biberiye
  • Tuz, karabiber
Yapılışı;
  • Öncelikle yemeklik doğradığınız soğanları zeytinyağını koyduğunuz tencerede saydamlaşana kadar kavurun.
  • Göğüs etlerini sotelik olacak şekilde küpler halinde doğrayın.
  • Sivri biberleri ve maydanozları doğrayın.
  • Tencereye salçaları ilave edip karıştırın.
  • Doğradığınız tavukları ekleyip 5 dakika kadar karıştırarak kavurun.
  • Mantarları güzelce yıkayıp limonlu suya atın ve bol su ile durulayıp doğrayın.
  • Hazırladığınız tüm bu malzemeyi (bezelyeler, havuçlar, patatesler, biberler, mantarlar, maydanozlar ve domatesler) tencereye ekleyin.
  • 1-2 kere karıştırdıktan sonra üzerine 1 bardak sıcak su ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve tavuklar yumuşayana kadar orta ateşte pişirin. (Ben düdüklü tencerede yaptığım için çok daha hızlı oldu. Tavsiye ederim:) )
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder