istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Bitmez: MERCİMEK KÖFTESİ

27 Temmuz 2010 Salı

MERCİMEK KÖFTESİ




Çok çok çok sevdiğim ve bir misafirim geleceği zaman severek yaptığım bir ikramdır. Bereketlidir de:) Özellikle marulla beraber yemeğe bayılırım:) Yapacak herkese şimdiden afiyet olsun:)

Malzemeler;
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım demet maydanoz
  • 4-5 dal taze soğan
  • 3 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • Tuz, karabiber
  • Pulbiber, kimyon, sumak, kişniş

Süslemek için;
  • Kıvırcık marul yaprakları

Yapılışı;
  • Yıkayıp suyunu süzdüğünüz mercimeklere, üzerlerini geçecek kadar su ekleyip kaynamaya bırakın.
  • Mercimekler dağılıp hafif sulu kalıncaya kadar pişirin.
  • Mercimekleri derince bir kaba alıp üzerlerine bulgurları ilave edip iyice karıştırın ve ağzını kapatıp yaklaşık 45 dakika bekletin.
  • Zeytinyağınızı koyduğunuz tavada yemeklik doğradığınız soğanı saydamlaşana kadar kavurun ve üzerine biber salçasını ekleyin.
  • En son karabiber ve pul biberi de ekleyip, sıcak suyunu koyun ve karıştırıp tavanın altını kapatın.
  • Hazırladığınız bu salçalı karışımı beklettiğiniz mercimekli karışıma ekleyin ve iyice karıştırıp tekrar kabın ağzını kapatın.
  • Bu arada maydanozları ve taze soğanları ufak ufak doğrayıp, beklettiğiniz kabınızın içine katın.
  • Tuzunu, kimyonunu ve dilediğiniz diğer baharatları da ekledikten sonra iyice yoğurun.
  • Elinizle çiğ köfte gibi şekil verdikten sonra marul yaprakları ile süsleyerek servis yapın.



Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder