istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Bitmez: ETLİ YAPRAK SARMASI

16 Temmuz 2010 Cuma

ETLİ YAPRAK SARMASI


Herkese hayırlı cumalar. Yine bir hafta daha çabucak geçti. Çok çok sevdiğim bir yemek ile ben de haftasonuna girmek istedim. İnşallah önümüzdeki hafta kına ikramlarının mükemmel tarifleri ile döneceğim:)

Malzemeler;
  • 250 gram asma yaprağı
  • 500 gram yağsız kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 adet domates
  • 2 yemek kaşığı domates salçası (tatlı biber salçası da kullanılabilir)
  • Yarım demet maydanoz
  • Margarin
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için;
  • Yoğurt
  • Sarımsak (isteğe bağlı)


Yapılışı;
  • Öncelikle yaprakları kaynayan suya atıp 5 dakika kadar haşlayın.
  • Soğanları rendeleyin.
  • Maydanozları, domatesleri doğrayın.
  • Bir kabın içinde tüm malzemelerinizi koyup güzelce karıştırın.
  • Yaprakları ortadan ikiye bölün ve damarlarını çıkarın. (Biz sarmayı ufak ufak yemeği severiz)
  • Tencerenin dibine birkaç yaprak serin. Özellikle yırtık olanları koymakta fayda var.
  • İkiye böldüğünüz yaprakların geniş kısmına iç harcınızdan koyup, kenarlarını katlayın ve sarın.
  • Düzgün bir şekilde tencereye dizdikten sonra, üstüne bir kaç parça margarin koyun.
  • Isıya dayanıklı bir tabağınızı ters çevirip sarmaların üzerine açılmamaları için kapatın.
  • Tabağın hizasına gelecek şekilde ılık su ekleyip orta ateşte pişirin.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt koyup servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder