istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Bitmez: MUHALLEBİLİ TART

25 Mart 2011 Cuma

MUHALLEBİLİ TART

Hayırlı cumalar ve şimdiden iyi haftasonları diyerek klasik cuma selamımı vermek istiyorum. Aslında işe başladığım Çarşamba gününden beri yaşadığım uykusuzluk göz önüne alınacak olursa oldukça neşeliyim:) Hepimizin tahmin ettiği ve doktorumuzunda bizi uyardığı üzere, kızım işe başladığımdan beri geceleri uyumuyor ve sürekli ağlıyor. Bu da bizi uykusuz bırakıyor. Sanırım sabahları işe uyuyarak geliyorum çünkü arabayı kullanırken iş yerinin sapağına nasıl saptığımı hatırlamıyorum:) Alışacağız:) Bu yorgunluğun üstüne haftasonuna bu güzel tartla girmek istedim. Bu tatlıyı nasıl yaptığımı daha önce kabak tatlısı tarifimi verirken anlatmıştım:) Çok eforlu ama çok lezzetli bir tart oldu:) Tart hamurunun tarifini Lezzet dergisinden aldım ama biraz değiştirdim miktarlarını. İçinin muhallebisi de daha önce yaptığım Vişne Soslu Muhallebiden.


Malzemeler;


Tart hamuru için;
  • 2,5 su bardağı un
  • 125 gram pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 125 gram tereyağı
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı süt


Muhallebisi için;
  • 3 su bardağı soğuk süt
  • 3 çorba kaşığı pirinç unu
  • 2 çorba kaşığı nişasta (dolu dolu)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet orta boy yumurta

Üzeri için;
  • Kivi
  • Nar taneleri


Yapılışı;
  • Hamuru için unu genişce bir kabın içine eleyin.
  • Üzerine pudra şekerini ve vanilyayı ekleyin.
  • Tuz, küp küp doğranmış tereyağı, süt ve yumurtayı da ilave ettikten sonra yoğurmaya başlayın.
  • Hamurunuz kulak memesi kıvamına gelince streç filme sarıp buzdolabına kaldırın ve yaklaşık 30 dakika kadar dinlendirin.
  • Bu arada muhallebisi için gerekli malzemeleri bir tencereye koyup çırpın ve ocağa alın.
  • Devamlı karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
  • Koyulaşınca ocaktan alın ve ılınmaya bırakın.
  • Ufak tart kalıplarınızı yağlayın.
  • Dinlendirdiğiniz hamuru kalıplara paylaştırıp yerleştirin.
  • Hamurunuz kabarmaması için çatalla bir kaç yerinden delip 160 derece yaklaşık 30 - 35 dakika pişirin.
  • Fırından çıkardıktan sonra üzerine muhallebiyi paylaştırın.
  • Dilimlediğiniz kiviler ve ayıkladığınız nar taneleri ile süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder