
Malzemeler;
Tart hamuru için;
- 2,5 su bardağı un
- 125 gram pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 125 gram tereyağı
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı süt
Muhallebisi için;
- 3 su bardağı soğuk süt
- 3 çorba kaşığı pirinç unu
- 2 çorba kaşığı nişasta (dolu dolu)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet orta boy yumurta
Üzeri için;
- Kivi
- Nar taneleri
Yapılışı;
- Hamuru için unu genişce bir kabın içine eleyin.
- Üzerine pudra şekerini ve vanilyayı ekleyin.
- Tuz, küp küp doğranmış tereyağı, süt ve yumurtayı da ilave ettikten sonra yoğurmaya başlayın.
- Hamurunuz kulak memesi kıvamına gelince streç filme sarıp buzdolabına kaldırın ve yaklaşık 30 dakika kadar dinlendirin.
- Bu arada muhallebisi için gerekli malzemeleri bir tencereye koyup çırpın ve ocağa alın.
- Devamlı karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
- Koyulaşınca ocaktan alın ve ılınmaya bırakın.
- Ufak tart kalıplarınızı yağlayın.
- Dinlendirdiğiniz hamuru kalıplara paylaştırıp yerleştirin.
- Hamurunuz kabarmaması için çatalla bir kaç yerinden delip 160 derece yaklaşık 30 - 35 dakika pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra üzerine muhallebiyi paylaştırın.
- Dilimlediğiniz kiviler ve ayıkladığınız nar taneleri ile süsleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder