
Malzemeler;
- 1 adet havuç (rendelenmiş)
- 1 çorba kasesi kestane (fırında pişmiş ve ayıklanmış)
- 1 su bardağı nohut (haşlanmış)
- 500 gram dana kuşbaşı
- 1 su bardağı badem
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Tuz, karabiber
Yapılışı;
- Pirinçlerinizi yıkayıp üstlerine çıkacak kadar su koyup 15-20 dakika bekletin.
- Bu esnada kuşbaşı etlerinizi ufak parçalar halinde kesip kavurun.
- Bademleri haşlayıp kabuklarını soyun ve tereyağında kavurun.
- Pilav tencerenize zeytinyağını koyup etleri ilave edin.
- Üzerine pirinç, üstüne nohut, onun üstüne de kestaneleri ekleyin.
- En üste rendelenmiş havucunuzu koyup tuzunu ve karabiberini ilave edin.
- 3 su bardağı sıcak suyu koyduktan sonra pişirmeye bırakın.
- Pilavınız suyunu çekip piştikten sonra üstüne tereyağında kavurduğunuz bademleri koyup demlemeye bırakın.
- Demlendikten sonra tahta kaşıkla harmanlayıp servis yapın.

Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder