istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Bitmez: HAVUÇ ÇORBASI

16 Mart 2011 Çarşamba

HAVUÇ ÇORBASI


Sonunda bahar geldi diyebiliriz artık. Hava çok güzel. Yavaş yavaş ben de kızımla dışarda dolaşacağım günlerin hayaline başladım:) Gerçi önümüzdeki hafta bugün işe başlamış oluyorum ama haftasonları da bizim:) Neyse işe başlama tarihinin yaklaşması ile ilgili şimdilik konuşmak istemiyorum:) Hemen tarifime geçeyim:) Lezzet dergisinden yaptığım ve evde hemen biten bir çorba oldu. Uzun zamandır yapmak istiyordum. Beklediğime değdi kesinlikle!
Malzemeler;
  • 2 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 4 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
  • Tuz, karabiber
Yapılışı;
  • Havuçları tıraşlayıp rendeleyin.
  • Zeytinyağı koyduğunuz tencerede bir miktar soteleyin.
  • Üzerine unu ilave ederek 1-2 dakika kavurun.
  • Önce sütü sonra suyu ekleyip tuz ve karabiberi katın.
  • Kaynadıktan sonra el blendırından geçirip tekrar ocağa alın.
  • Yeniden kaynamaya başlayınca 5 dakika daha kısık ateşte pişirin.
  • Taze çekilmiş karabiberle süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder