Mutfağımızdan eksik etmeyelim lütfen, haftada bir pişirelim sağlığımız için. Etli de pişirebilirsiniz, yemeğini de yapabilirsiniz. Genelde yemeğini çocuklar ve de erkekler sevmiyor, kendileri bilirler ne diyelim.
Tarifi çok kolay, bildiğimiz dolma içi harcını hazırlayıp bir güzel sarıyoruz, hatta orta kısımlarını üçgen şeklinde ya da bohça gibi sarabilirsiniz.
Malzemeler:
1 adet büyükçe beyaz lahana
1 adet kuru soğan
2 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz, karabiber, pul biber
bir tatlı kaşığı toz şeker
yeni bahar, nane, maydanoz, kişniş
Yapılışı:
Lahanayı yıkayın ve ortadan ikiye sonra da dörde bölüp kaynar suda 5 dakika haşlayın. Dikkat edin çok haşlanmasın. Haşlanan lahanaları iri delikli bir süzgeçte süzün ve soğuk suya tutun.
Şimdi içini hazırlamaya başlayın. Soğanı yemeklik doğrayın ve bir tavada zeytinyağında kavurmaya başlayın. Salçaları ekleyip karıştırın.Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri de ekleyip kavurmaya devam edin. 3 dakika kadar kavurun ve ocağın altını kapatın. Tuzunu ve baharatlarını, maydanozu ekleyip iyice harmanlayın.
Hazırladığınız içten bir kaşık alıp haşladığınız lahanalarla sarın. Lahana sarmak biraz zordur. O yüzden bıçakla üçgen şekli vermeye çalışın ya da bohça şeklinde de sarabilirsiniz. Ben o kadar güzel saramam doğrusu ama kulakları çınlasın annecim incecik ve muntazam sarar. Lahanaların hepsini bir güzel sardıktan sonra derin bir tencereye dizin ve üzerine 2 su bardağı kaynar su dökün. Lahanaların açılmaması için üzerine bir yemek tabağı kapatın ve öyle pişirin. Önce yüksek sonra kısık ateşte pişirmeye özen gösterin. Yaklaşık yarım saatte pişen dolmamızı servis tabağına alın ve yanına taze yoğurtla sevdiklerinize sunun. Herkese afiyet olsun.Sağlıkla ve afiyetle kalın canlarım
Zeytinyağlı Beyaz Lahana Dolması Tarifi |
Zeytinyağlı Beyaz Lahana Dolması Tarifi |
Zeytinyağlı Beyaz Lahana Dolması Tarifi |
Zeytinyağlı Beyaz Lahana Dolması Tarifi |
DİLEK'LE MUTFAKTA
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder