istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Bitmez: ZEYTİNYAĞLI TAZE FASÜLYE

4 Ekim 2010 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASÜLYE


Herkese iyi haftalaaar:) Ağırlaştıkta biraz arşivlere yönelmeler başladı tabii. Haftasonu da hep dışarda olunca yapacak birşey olmuyor:) Uzun zamandır birçok kişinin yayınlamamı istediği, eminim herkesin çok sevdiği klasik bir lezzet... Büyüklerimizle yediğimiz bir aile yemeğinde masadakiler arasında vardı. Ben yayınladığımı sanırken bir de baktım ki yayınlamamışım:) İşte sonunda tarifi burada...

Malzemeler;
  • 500 gram taze fasülye
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 1 çay bardağı riviera zeytinyağı
  • Sıcak su
  • 1 adet küp şeker
  • Tuz

Yapılışı;
  • Fasülyelerin kılçıklarını ayıklayıp verev olarak kesin ve iyice yıkayın.
  • Zeytinyağı koyduğunuz tencerenizde önce doğradığınız soğanları, sonra da kabukları soyulup ufak ufak doğranmış domatesleri ilave edip bir miktar kavurun.
  • Üzerine fasülyeleri, şekeri ve bir tutam tuzu ekleyin.
  • Fasülyelerin üstüne çıkacak kadar sıcak su ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder