istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Bitmez: ISPANAKLI PEYNİRLİ BÖREK

15 Ekim 2010 Cuma

ISPANAKLI PEYNİRLİ BÖREK

Herkese hayırlı cumalar. Sabah inanılmaz yoğun bir trafikle geldiğim işime inanın hala adapte olabilmiş değilim yani. Resmen bu trafik bütün enerjisini alıyor insanın. Tüm arabaların en azından otomatik vites olmasını talep ediyorum İstnabul'da. Sol bacağım koptu diyebilirim:) Neyse bu konuyu çok uzatmadan börek tarifime geçmek istiyorum. Bu börek benim hayatımda yediğim en hafif böreklerden biridir. Daha önce eşimin ailesini aldığım kahvaltı sofrasında kayınvalidem yapıp getirmişti. O'na da anneanneden mirastır:) Harika yapar. Çok lezzetli, bol malzemeli ve hafif bir börek olur. Hele de ıspanağa tekrar merhaba demişken bence denemeye değer:) Herkese şimdiden iyi haftasonları...


Malzemeler;
  • 5 adet yufka
  • 750 gram ıspanak
  • 300-400 gram az tuzlu beyaz peynir
  • 1 adet ufak kuru soğan (yarım bile olur)
  • 2 tatlı kaşığı kuru nane (Nane tadını daha fazla almak istiyorsanız miktarını arttırabilirsiniz)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • Tuz
Yufkaları ıslatmak için;
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 çimdik tuz
En üstüne sürmek için;
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çimdik tuz
Yapılışı;
  • Ispanakları iyice yıkadıktan sonra köklerini kesip yemeklik ayırın. Yapraklarını ince ince doğrayın.
  • İçine çok az soğan doğrayın. (Sulanmaması için rendelemeyin elde ufak ufak doğrayın)
  • İçine beyaz peyniri ufalayın.
  • Kuru naneyi ve sıvıyağı ekleyin.
  • Koyduğunuz peynirin tuzuna göre, tuzu az gelirse tuz ekleyin ve bu iç harıcınızı iyice karıştırın.
  • Fırın tepsisini yağlayıp ilk yufkayı kenarlarından taşacak şekilde serin.
  • Yufkaları ıslatmak için gerekli malzemeleri karıştırıp ilk yufkanın üzerine fırça ile sürün.
  • İkinci yufkayı masaya serip tekrar üzerini ıslatın.
  • Üzerine iç harcınızdan yayın.
  • Sadece karşılıklı iki kenarını ortaya gelecek şekilde katlayın.
  • Katladığınız bir yarımı, katladığınız diğer yarımın üzerine katlayın yani bir yarım ay şeklinde olsun yufkanız.
  • Katladığınız bu yufkayı uçların bizerek tepsinin ortasına koyun. Zaten tepsinin hemen hemen tamamını kaplıyor.
  • Diğer tüm yufkaları da aynı şekilde yapıp tepsiye yerleştirin.
  • Son olarak ilk yufkanızdan taşan kenarları tepsinize kapatıp üstüne sürmek için hazırladığınız karışımı sürün. (Yufkaları ıslattığınız karışımdan arttıysa içine sadece yoğurt ve yumurta ekleyerek de üstüne sürebilirsiniz).
  • 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin.



Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder