istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Bitmez: YAYLA ÇORBASI

14 Mart 2010 Pazar

YAYLA ÇORBASI



Malzemeler;

  • 3 çorba kaşığı pirinç
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 1 diş sarımsak
  • 5 su bardağı su
  • 2 - 3 tatlı kaşığı kuru nane
  • Tuz
  • Karabiber

Yapılışı;

  • Yıkayıp süzdüğünüz pirinci ufak bir tencereye alıp hafif yumuşayıncaya kadar kaynatıp süzün.
  • Çorba tencerenize 5 su bardağı suyu ve sarımsağı ekleyin. Kaynatmaya başlayın.
  • Su kaynamadan önce pirinçleri ekleyin.
  • Ayrı bir kapta yoğurt, yumurta ve unu iyice çırpın.
  • Sarımsağı tencereden çıkarın.
  • Pirinçler iyice yumuşadıktan sonra bir kepçe yardımı ile azar azar kaynamış sudan alıp yoğurtlu karışımınıza ekleyin ve karışımı hızlaca çırpın. Bu işlem yoğurdunuzun kesilmemesi için önemli.
  • Sıcak su eklediğiniz yoğurtlu karışımız ılınınca çorba suyunuza ekleyin ve karıştırın.
  • Karabiberi, tuzu ve kuru naneyi ekleyip kısık ateşte bir taşım kaynatıp servis yapın.
  • Dilerseniz, 2 yemek kaşığı tereyağını tavada eritip bir tatlı kaşığı kuru nane ile karışıtırıp çorbanın üzerine ekleyebilirsiniz.


Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder