Malzemeler;
- 3 çorba kaşığı pirinç
- 2 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yumurta
- 1 diş sarımsak
- 5 su bardağı su
- 2 - 3 tatlı kaşığı kuru nane
- Tuz
- Karabiber
Yapılışı;
- Yıkayıp süzdüğünüz pirinci ufak bir tencereye alıp hafif yumuşayıncaya kadar kaynatıp süzün.
- Çorba tencerenize 5 su bardağı suyu ve sarımsağı ekleyin. Kaynatmaya başlayın.
- Su kaynamadan önce pirinçleri ekleyin.
- Ayrı bir kapta yoğurt, yumurta ve unu iyice çırpın.
- Sarımsağı tencereden çıkarın.
- Pirinçler iyice yumuşadıktan sonra bir kepçe yardımı ile azar azar kaynamış sudan alıp yoğurtlu karışımınıza ekleyin ve karışımı hızlaca çırpın. Bu işlem yoğurdunuzun kesilmemesi için önemli.
- Sıcak su eklediğiniz yoğurtlu karışımız ılınınca çorba suyunuza ekleyin ve karıştırın.
- Karabiberi, tuzu ve kuru naneyi ekleyip kısık ateşte bir taşım kaynatıp servis yapın.
- Dilerseniz, 2 yemek kaşığı tereyağını tavada eritip bir tatlı kaşığı kuru nane ile karışıtırıp çorbanın üzerine ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder