Bu tarifimle TUZ BİBER Dergisi'nin "Börekler" etkinliğine de katılıyorum...
Malzemeler;
- 1 adet kuru soğan
- 1 paket mantar (400 gram) - doğranmış
- 2 adet haşlanmış havuç
- 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
- 1 çay bardağından biraz fazla krema
- 3 adet közlenmiş kırmızı biber ( ben bu sefer evde kırmızı biber kalmamıştı kullanmadım ama kesinlikle tavsiye ederim)
- Tuz
- Karabiber
- Zeytinyağı
- 3 adet yufka ( 2 yufka üst üste kullanılıyor. Yaklaşık 5-6 adet çıkıyor. Yufka adedinizi buna göre de ayarlayabilirsiniz. harç ölçüleri 3 adet yufkaya göredir.)
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yufkaları ıslatmak için;
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı;
- İç harcı hazırlayacağınız tavaya zeytinyağını ve rendelenmiş soğanı ekleyin ve kavurun.
- Doğranmış mantarları ve havuçları da ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin.
- En son olarak da bezelyeyi, kullanacaksanız közlenmiş biberlerinizi ekleyin.
- Tuzunu, karabiberini ve kremayı da ilave edip birkaç dakika daha pişirin ve soğumaya bırakın.
- İlk yufkayı serdikten sonra, ıslatmak için hazırladığınız harçtan sürün ve ikinci yufkayı serin.
- Bir yemek tabağı ile 5-6 parça ( tabak sığdığı kadar ) yuvarlak kesin.
- Her yuvarlağın ortasına mantarlı harçtan koyup bohça gibi büzerek bağlayın.
- Bağlama işlemini hazırladığınız ince alümünyum şeritlerle yapabilirsiniz.

- Börekleri tepsiye dizdikten sonra üstlerine yumurta ve yağlı karışımdan sürün.
- Servisyaparken alümümyum folyoları çıkarıp haşlanmış taze soğanları bağlayabilirsiniz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder