istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Bitmez: AYVA ŞEKERİ

28 Mart 2010 Pazar

AYVA ŞEKERİ

Uzun zamadır çok fazla tarifim birikmişti. Bugün 3 yeni tarif birden yazıyorum size:)

Şu anda okuyacağınız "Ayva Şekeri" o kadar lezzetli ve hafif ki, mutlaka demenizi öneririm. Tadına ilk baktığınızda diyeceksiniz ki Tümay haklıymış:)

Malzemeler;
  • 1 kg. ayva
  • 6 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı su

Süslemek için;

  • Hindistan cevizi

Yapılışı;
  • Ayvaları kabukları ile dörde bölüp çekirdeklerini çıkarıp bir kenara bırakın.
  • Ayvaları küçük küçük küpler halinde doğrayın.
  • Doğradığınız ayvaları yarım su bardağı su ve 3 su bardağı toz şeker ile beraber bir tencereye alıp kaynamaya bırakın.
  • Önceden ayırdığınız ayva çekirdeklerini temiz bir tülbent ile bağlayıp tencerenin içine atın. (Çekirdekler akışkanlık ve yoğunluk katıyor)
  • Haşlanan ayvaları ya süzgeçten geçirin ya da bir blendırla ezip püre haline getirin.
  • Bu arada tülbenti çıkartın.
  • Püre haline getirdiğiniz ayvalara kalan 3 su bardağı toz şekeri de ilave edip koyulaşana kadar kaynatın.
  • Karışımı tepsiye döküp istediğiniz şeker şeklini verin.
  • Hindistan cevizi ile süsleyip servis yapın.



Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder