istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Bitmez: ELMALI CEVİZLİ PAY

1 Mart 2010 Pazartesi

ELMALI CEVİZLİ PAY




Malzemeler;


  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sanayağ ( eritilmiş )
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yumurta ( akını ve sarısını ayır )
  • 2 adet küp küp doğranmış elma
  • Aldığı kadar un

İç malzemesi;

  • Ceviz ( dövülmüş )
  • Tarçın
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Kuru üzüm
  • Kuru kayısı



Yapılışı;

  • 2 adet yumurtanın akını, sıvıyağı, toz şekeri, yoğurdu, eritilmiş sanayağını, kabartma tozu ve vanilyayı kısacası tüm malzemeyi karıştırma kabına koyup yoğurmaya başlayın.
  • Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar un ekleyerek iyice yoğurun.
  • Hamur istediğiniz yumuşaklığa geldiğinde ikiye ayırın.
İçi;
  • Bu esnada iç malzemesini hazırlamaya başlayın. Küp küp doğranmış elma ve toz şekerini önden bir miktar kavurun.
  • İçine irice dövülmüş ceviz, kuru üzüm, kuru kayısı ve 1 tatlı kaşığı tarçın ilave edip karıştırın. Tarçını çok fazla koyarsanız tadı acılaşıyor. O yüzden kokusunun güzelliğine aldanıp ölçüyü kaçırmamak lazım. Ben genelde sadece elma, ceviz ve tarçın üçlüsü ile yapıyorum bu tarifi. Ama kesinlikle kuru kayısı ve kuru üzümle de çeşitlendirilebilir.
  • İç malzeme bir kenarda ılınırken ikiye ayırdığınız hamurları merdane veya elle tabak büyüklüğünde açın.
  • Hazırladığınız iç malzemeyi de ikiye bölerek açtığınız hamurların ortasına koyun.
  • Aşağıdaki şekildeki gibi kenarlarını bıçak ile çizgiler atarak kesin.

  • Önce kenarları en son en baştakileri olmak üzere, bir saç örgüsü yapıyor gibi kapatın. Dediğim gibi önce karşılıklı kenarları saç örgüsü gibi kapattıktan sonra en son üst ve alt baştakileri kapatın.Üzerlerine sıvıyağ ile ayırdığınız yumurta sarılarını sürün.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
  • Dilimleyerek servis yapın.



    Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder