Zeytinyağlı Biber Dolması |
Ana Türk yemeklerinden bir tarif daha..zeytinyağlı biber dolması..kıymalısını da çok severiz ayrıca..
MALZEMELER:
1 kilo dolmalık biber
2 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet domates
bir yemek kaşığı biber salçası
maydanoz
tuz, karabiber, pulbiber
kişniş,yenibahar,kırmızı toz biber
yaş veya kuru nane,
limon
YAPILIŞI:
Biberlerin kapaklarını bıçak yardımıyla kesin ve iyice yıkayıp süzdürün.
İçini hazırlamaya başlayın. Tavaya yağı koyun, rendelediğiniz soğanı ve domatesleri ekleyip biraz kavurun. Salçayı ekleyin ve biraz daha kavurun. Ayıklayıp yıkadığınız pirinçleri ekleyip kavurmaya devam edin. Meyanesi gelince ocağın altını kapatın ve tuz, maydanoz ve diğer baharatlarını ekleyip iyice karıştırın ve 15 dk kadar demlendirin.
Biberlerin içlerini bu içle doldurun ve üzerlerini domates kabuğuyla kapatıp derin bir tencereye yanyana dizin. Doldurma işlemi bitince tencerenin içine iki su bardağı su koyup önce harlı sonra kısık ateşte 20 dk pişirin. Suyunu çekerse biraz daha su ekleyebilirsiniz. Piştikten sonra servis tabağına alın ve soğuyunca üzerine limon sıkıp afiyetle yiyin. Herkese afiyet olsun.
Zeytinyağlı Biber Dolması |
Zeytinyağlı Biber Dolması |
SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
DİLEK'LE MUTFAKTA
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder