Izgara Et Şiş Tarifi |
Dün günlerden pazardı ve sevgili dostlarım akşama bana yemeğe geldiler.
Pazar günleri mangal yapmayı severiz. Şöyle bir ziyafet çekelim dedik ve evde ne varsa değerlendirip güzel bir sofra hazırladık. En güzel olanı et şiş oldu. Marinesinin tarifiini bloğumda paylaşmak istiyorum. Bilmeyenler olursa bu tarifle yapsın..En önce domates, biber ve soğanları ızgarada pişirmeye başlayın..
Izgara Et Şiş Tarifi |
MALZEMELER:
1 dana kuşbaşı et
1 adet soğan rendesi
yarım çay bardağı süt
2 diş ezilmiş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz ve pul biber
kekik, karabiber,kimyon, kişniş
tuz
YAPILIŞI:
Etleri yıkadıktan sonra derin bir kaseye alın ve malzemeleri sırasıyla ekleyin. Daha sonra kaseyi bir kapakla kapatıp buzdolabında en az iki saat bekletin. Daha çok beklerse daha leziz ve yumuşak olur.
Etleri teker teker şişlere geçirin ve ızgarada arkalı önlü çevirerek pişirin. Yanında pilav ve pişmiş domates, biber, soğanla servis yapın. Herkese afiyet olsun, sevdiklerinizle mutlu sofralar, bol muhabbetler..
Izgara Et Şiş Tarifi |
Izgara Et Şiş Tarifi |
SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
DİLEK'LE MUTFAKTA
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder