Türkçe adını araştırdım, meğer yaban mersiniymiş. Yaban mersini tüketmeye pek alışık olmadığım için doğrusunu isterseniz bilmiyordum. Kızkardeşim Trabzon yaylalarından toplayıp bu marmelatı yapmış ve bana getirmiş sağolsun. Böyle bir lezzet olamaz dedim. Çok değişik bir tadı var. Bloğumda paylaşmadan edemedim. Ben yapmadım ama tarifini aldım ve yazıyorum. Bulabilirseniz siz de deneyin derim. Sanırım aktarlarda kurusu da tazesi de mevsiminde var.
![]() |
Virgaba ( Yaban Mersini ) |
Malzemeler:
1 kilo virgaba ( yaban mersini )
2 su bardağı toz şeker
yarım limon suyu
Yapılışı:
Virgabaları suyun altında yıkayın. Fazla yıkamayın sakın rengi ve tadı bozulmasın. Üzerine iki su bardağı toz şekeri dökün ve kaynamaya bırakın. Orta ateşte yarım saat kaynatın ve pişmeye yakın limon suyunu da ekleyin. Sıcakken kavanoza döküp kapağını sıkıca kapatın, hava almasın.
Herkese afiyet olsun.
![]() |
Virgaba ( Yaban Mersini )Marmelatı |
![]() |
Virgaba ( Yaban Mersini )Marmelatı |
SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
DİLEK'LE MUTFAKTA
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder