istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Bitmez: Kabakla Biber Aşkı

19 Ekim 2013 Cumartesi

Kabakla Biber Aşkı

Görüntüsü de tadı da leziz kolay bir tarif.
Hepimizin yaptığı kızartma ama daha sağlıklı bir şekilde yapılmış ve yoğurtla sotelenmiş. Aslında hafif haşlanıyor gibi pişiyor ve zeytinyağıyla tatlanıyor. Sofralarınıza renk katmak isterseniz deneyebilirsiniz. Meze olarak da yenilebilir.

Malzemeler:

2 adet kabak

2 adet kırmızı etli biber

1 kase süzme yoğurt

tuz, sarımsak tozu

1 çay bardağı zeytinyağı

Yapılışı:

Kabakların kabuklarını kazıyın. Biberlerin içlerini temizleyin ve ortadan ikiye bölün. Güzelce yıkayıp kurulayın. Kabakları ve biberleri aynı boyda jülyen şeklinde bir kesme tahtasında doğrayın. 

Tavaya bir miktar suyla sebzeleri koyun ve ocağın altını yakın. Hafifçe öldürün yani yumuşasınlar. Zeytinyağını da ekleyip bir kaç dakika daha kavurun. Bir miktar tuz ve sarımsak tozu ilave edin ve karıştırın. Ocağın altını kapatın. Sebzeleri servis tabağına alın. Soğuduktan sonra üzerine süzme yoğurt dökün ve afiyetle yiyin. 

Kabakla Biber Aşkı

Kabakla Biber Aşkı

Kabakla Biber Aşkı

                                               SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN


                                                              DİLEK'LE MUTFAKTA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder