istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Bitmez: Kaygana Nasıl Yapılır

14 Mayıs 2013 Salı

Kaygana Nasıl Yapılır

Bu tarif benim memleketim Trabzon'a ait, ama İzmir'de de yapanları çok gördüm. Sabah kahvaltılarında yiyebileceğiniz harika bir alternatif yiyecek bence. Diyette olanlar yulaf kepeğiyle de yapabilirler. Biz mısır unuyla yaparız. Ama artık bende yulaf kepeğiyle yapıyorum. Zaten bir hayli kilo aldım yemek yapmaktan ve yemekten, bakalım sonumuz ne olur arkadaşlar..Kurban olsunlar Karadenizime..Haydi Kayganaya..


Malzemeler:
4 dal yeşil soğan
maydanoz
taze nane
3 yumurta
3 yemek kaşığı un
1.5 yemek kaşığı mısır unu
yarım su bardağı süt
1 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz, karabiber, pulbiber
kekik
Yapılışı:
Bir kaba soğanları yıkadıktan sonra incecik doğrayın. Maydanoz ve taze naneleri de incecik doğrayın. Daha sonra yumurtaları kırın ve unları ilave edin. En son yarım su bardağı sütü ekleyip bir çırpma teliyle iyice çırpın. Tuz ve baharatları ekleyip tekrar çırpın. Yağsız bir tavaya yağı koyup kızmasını bekleyin. Yağ kızdıktan sonra yaptığınız karışımdan bir kepçe yardımıyla alıp kızgın tavaya dökün. Altı kızarınca tavayı altüst yapın ve diğer tarafını pişirin. Malzeme bitene kadar bu işlemi yapın ve pişen kayganaları servis tabağına alın, afiyetle çayın yanında sıcak sıcak yiyin. Herkese afiyet olsun. 

Kaygana Nasıl Yapılır

Kaygana Nasıl Yapılır

                                                         SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
                                                                       DİLEK'LE MUTFAKTA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder