istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Bitmez: Çilekli Tart

9 Mayıs 2013 Perşembe

Çilekli Tart

Bu da benim çilekli tartım. Biliyorum, iki haftadır bloğumla ilgilenemiyorum. Bunun sebebi kolumdaki ağrı ve düğün telaşımız. Aslında her gün yemek yapıyorum ve yaptıklarımı da fotoğraflıyorum sonradan yazmak üzere ama bir türlü bilgisayara oturup yazamadım. Şu anda da kolum ağrıyor fakat bir tane de olsa bir tarif yazmam lazım diye düşündüm. Çilek mevsimi biliyorsunuz, daha bir ay daha çilek bulabiliriz. Yakında ucuzlar da, dondurucuya atmayı ihmal etmeyin. Bu arada ben çileği yüzümü temizlemek için de kullanıyorum. Temiz yüzüme yıkanmış çileği eriyene kadar gezdiriyorum, 15 dk. sonra ılık suyla yıkıyorum ve inanılmaz cildim ferahlıyor, aynı zamanda temizleniyor, size de tavsiye ederim. Ayrıca dişler için de doğal beyazlatıcı olduğunu da hatırlatayım canlarım.

Çilekli Tart
Malzemeler:
2 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı yoğurt
2.5 su bardağı un
150 gr. margarin ya da tereyağı
yarım paket kabartma tozu
yarım su bardağı toz şeker
Kreması için:
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı pirinç unu
3 yemek kaşığı toz şeker
vanilya
300 gr. çilek
Yapılışı:
Tart hamurunu yapmak için önce margarini eritin ve soğutun. Yoğurma kabına yumurta sarılarını, yoğurdu ve toz şekeri koyup karıştırın.Daha sonra elenmiş unu ve kabartma tozunu ekleyin. Eritilmiş margarini yavaş yavaş yedirerek karışıma ilave edin ve iyice yoğurun. Hamuru tart kalıbına veya herhangi bir tepsiye yayın. kenarlarını havaya kalkacak şeklide elinizle düzeltin. Hamurun kabarmaması için üzerine yağlı kağıt koyun ve yağlı kağıdın üzerine ağırlık yapacak bir malzeme koyun. 180 derece ısıda fırında hamurun kenarları kızarana kadar pişirin. Tartı fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Üzerindeki ağırlığı alın. 
Kreması için tüm malzemeleri karıştırıp pişirin. Soğuduktan sonra tartın üzerine dökün, kenarlarına dökmemeye özen gösterin. Üzerini yıkadığınız çileklerle ve renkli şekerlerle süsleyip servis yapın. Herkese afiyet olsun.

Çilekli Tart

Çilekli Tart

Çilekli Tart

                                    SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN

                                                 DİLEK'LE MUTFAKTA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder