istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Bitmez: SOĞAN KÖFTESİ

24 Ocak 2011 Pazartesi

SOĞAN KÖFTESİ


Merhabaaaa:) Gün biterken merhaba diyorum ama olsun. Benim için artık gece - gündüz bir:) Hemen akşam oluyor hemen sabah oluyor:) Bugün bilgisayar başına geçtim ama Sevgili Burcu Simay'ımın Doğum Hikayesini yayınlamış. Çok da güzel olmuş:) Zaten bayılmıştık fotoğraflara. Tekrar ellerine sağlık Burcucum. Onlara bakarken tarif yayınlayacak zamanım kalmadı:) Bu saate kaldım. Bu köfteler bizim evde pek tutuldu. Diyeceksiniz ki soğandan köfte mi olur. Ama inanın yerken soğan olduğu anlaşılmayan bir lezzet. Ağzıma hiç gelmesin diyorsanız soğanları tuzla uzun süre ovarsanız daha ağıza gelmeyen nispeten daha yumuşak köfteleriniz olur. Değişik tatlar seviyorsanız deneyin derim. Çok lezzetli...



Malzemeler;
  • 4 adet soğan
  • 4 çorba kaşığı un
  • 2 adet yumurta
  • Tuz, karabiber
  • Fındık yağı ya da ayçiçek yağı (Kızartmak için)

Yapılışı;
  • Öncelikle soyduğunuz soğanları yarım halka şeklinde doğrayın.
  • Tuzla iyice ovalayıp yıkayın.
  • Suyunu süzün ve bir kaba alın.
  • Üzerine yumurta, un, tuz ve karabiberini ilave edip karıştırın.
  • İyice yoğurduktan sonra kaşık kaşık alıp kızdırdığınız kızartma yağına atın. (Fındık yağı kullanacaksanız, diğer kızartma yağlarından daha çabuk kızdığını unutmayın.)
  • Hafif kırmızı gibi olana kadar kızartın.
  • Dilerseniz yanında yoğurt ile servis yapın.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder