istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Bitmez: PROFİTEROL

21 Ocak 2011 Cuma

PROFİTEROL




Hayırlı cumalar. İyi haftasonları şimdiden:) Çok güzel çok tatlı bir tarifi vermek istiyorum. O kadar uzun zamandır denemek istiyordum ki bu tarifi sonunda kısmet oldu:) Sonucu da güzel oldu. Bu tarifi Hünerli Bayanların Videolu Anlatımına bakarak yaptım. Ve sonuç gerçekten güzel oldu. Üst kremasını biraz değiştirdim. Bir dahakine tamamen farklı bir şekilde çikolata sosunu yapacağım. Ama hamuru ve iç kreması için sonuç süper. İç kreması zaten benim sürekli pastalarımda kullandığım krema tarifim.



Malzemeler;



Hamuru için;
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • Yarım çay kaşığı şeker
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 100 gram margarin
  • 6 adet orta boy yumurta
Krema için;

  • 3 su bardağı süt
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 2 adet yumurtanın sarısı
  • 1 paket vanilya


Çikolata sos için;
  • 1,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 3 paket bitter çikolata


Yapılışı;
  • Öncelikle hamuru için suyu ocağa alıp kaynatın.
  • Kaynamaya başlayınca içine 100 gram margarini ilave edin ve karıştırın.
  • Eriyince içine tuzunu ve şekerini ekleyip unu ilave edin.
  • Unu ekledikten sonra hemen ocağı kısıp hızlıca 30 saniye kadar unun kokusu gitsin diye çırpın. Yanmamasına dikkat edin.
  • Soğuması için kenara alın.
  • Hazırladığınız bu karışım soğuk-ılık olduktan sonra sıra ile yumurtaları ilave etmeye başlayın.
  • İlk yumurtayı ekleyip mikser ile çırpın ve mikser dönmekte zorlanınca ikinci yumurtayı ilave edin.
  • Sıra ile bu işlemi, hamur akışkan bir hal alıncaya kadar devam edin.
  • O yüzden tam bir yumurta sayısı vermek zor. Yumurtanın büyüklüğüne göre, akışkan bir hamur elde etmekte sayı değişebiliyor. Ondan dolayı yumurtaları teker teker eklemeniz çok önemli. Büyük yumurtalarda 4 adedi de yeterli olabiliyor.
  • Yoğun akıcı bir hamur elde ettikten sonra hamurunuzu iyice soğuması için buzdolabına kaldırın ve 30- 45 dakika kadar bekletin.
  • Hamur soğurken kremasını hazırlamaya başlayın.
  • Krema için gerekli tüm malzemeleri vanilya hariç tencereye koyun ve koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.
  • Yoğunlaşınca ocaktan alıp içine vanilyayı da ilave edin ve çırpın.
  • Soğuması için kenara alın.
  • Çikolata sosu için çikolatalar hariç tüm malzemeleri tencereye koyup karıştırarak pişirin.
  • Sos kıvamını alınca ocağı kapatıp parçaladığınız çikolataları ilave edin ve karıştırarak sosun sıcaklığında eritin.
  • Bu arada soğuyan hamurunuzu buzdolabından alıp iki çay kaşığı veya sıkma torbası ile aralıklı olarak dizin.
  • Fırını önceden 200 dereceye getirip ısıtın.
  • Tepsiye dizdiğiniz hamurları ilk 20 dakika 200 derecede, ikinci 20 dakika 160 derecede pişirin, son 20 dakikada fırını kapatıp bekletin. Pişerken zaten hamurlarınız şişip yuvarlak şeklini alacaktır.
  • İkinci tepsiniz içinde aynı işlemleri yapın.
  • Pişen hamurlarınızı ortadan ikiye kesip içlerine bir tatlı kaşığı yardımı ile kremayı sürün.
  • Üzerlerine çikolata sosunu döküp servis yapın.
  • Dilerseniz hazırladığınız hamurları streçleyip içlerine krema koymadan buzdolabında 2 gün bekletebilir, misafiriniz geleceği zaman içlerini doldurup çikolata sosunu dökebilirsiniz. Böylece yumuşamamış olur.


Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder