
Malzemeler;
- 2 su bardağı pirinç
- 1 adet patlıcan
- 1 adet kabak
- 1 adet havuç
- 2 adet sivri biber
- 2 adet domates
- 3-4 dal maydanoz
- 4 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
- 3 su bardağından 2 parmak eksik sıcak su
- Kotanyi Tuz
- Kotanyi Karabiber
Yapılışı;
- Öncelikle pirincinizi yıkayıp 20 dakika kadar suda bekletin.
- Bu bekletim esnasında ufak ufak doğradığınız patlıcanları da acısını almak için 15 dakika kadar tuzlu suda bekletin.
- Tüm sebzeleri küçük küçük doğrayın.
- Zeytinyağını pilav tencerenize koyup doğradığınız tüm sebzeleri ilave edin.
- Birkaç dakika kavurun.
- Üstüne kabukları soyulmuş ve doğranmış domateslerinizi de ilave edin.
- Suyunu süzdüğünüz pirinci de ekleyerek birkaç dakika daha kavurun.
- Tuzunu ve karabiberini ilave edip sıcak suyunu ekleyin. (Patlıcan, kabak gibi sebzeler suyunu bıraktığı için, sıcak su miktarını normalden biraz daha az kullandım).
- Suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatın ve kağıt havlu ile 10 dakika kadar demlemeye bırakın.
- Karıştırıp servis tabağına alın.

Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder