istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Bitmez: ETLİ KARNIYARIK

6 Eylül 2010 Pazartesi

ETLİ KARNIYARIK



Herkese iyi haftalar. Aslında bu hafta gerçekten iyi bir hafta çünkü bol tatilli:) Biz arefe günkü yarım günü de tatil ettik o yüzden benim iş haftam bugün başlıyor yarın bitiyor:)
Bugün size bayramda yapabileceğiniz doyurucu ve güzel bir yemek tarifi vermek istiyorum. Bunu ben bu cumartesi eşimin anneannesine yaptım. Sürpriz iftar yemeği yaptık anneanneme. Ben bütün hazırlıklarımı yaptım sonra iftara doğru yoldan aradık ve geliyoruz dedik:) Tabii ki çok panik oldu ama önceden haber versek kadıncağız hazırlık yapmaya çalışacak. Dedem rahatsız olduğu için sürekli ona bakıyor ve dışarı da çıkamıyor. O yüzden de böyle bir sürpriz yapmak istedik ama çok mutlu oldu.Biz de tabii ki:) Çorbamızdan tatlımıza herşeyi yedik. Ay çok uzattım lafı:) Yani sonuç olarak bu yemeği orada da test ettik.
Bu tarifi Hünerli Bayanlar Müge'de okumuş ve çok beğenmiştim. Tarifi bire bir uyguladım ve sonuç harika oldu. Hatta ben patlıcanlarımı ufak tip aldığım için iç malzemesinden biraz arttı. Onu da ayrı yemek olarak kullandım. Çok lezzetli oldu. Benim gibi patlıcan fanatikleri için güzel bir bayram yemeği seçeneği...


Malzemeler;
  • 5 adet ufak boy patlıcan
  • 500 gram dana bonfile
  • 3 adet sivri biber
  • 1 adet etli kırmızı biber
  • 1 adet domates
  • Yarım demet maydanoz
  • Kotanyi Tuz
  • Kotanyi Karabiber
  • Kotanyi Kekik
  • Kotanyi Biberiye

Eti marine etmek için;
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 diş sarımsak

Kızartmak için;
  • Sıvıyağ

Salçalı su için;
  • 2 su bardağ su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Kotanyi Tuz

Yapılışı;
  • Öncelikle patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda yaklaşık 15-20 dakika acısını çıkartmak için bekletin.
  • Dana bofileleri ufak ufak doğrayın ve ayrı bir kapta sızma zeytinyağını, elma sirkesini ve ufacık doğradığınız sarımsakları karıştırın.
  • Bonfileleri karışımın içine katıp buzdolabına kaldırın ve yarım saat kadar bekletin.
  • Tuzlu suda beklettiğiniz patlıcanları yıkayıp iyice sıkın ve ortasını karnıyarık gibi yarın.
  • Kızartma tenceresine bol sıvıyağ koyup patlıcanları kızartın ve havlu kağıt üzerine alın.
  • Derince bir tavaya yağ koymadan ısıtın.
  • Marine ettiğiniz etleri ilave edin. (Etleri , yağsız kızgın tavaya koyarsanız, hem daha az su bırakıyor, hem de daha yumuşak olup hızlı pişiyor).
  • Etler suyunu salıp tekrar çekince ince ince doğradığınız sivri biberleri ve kırmızı biberi ekleyin.
  • Biberler yumuşayınca kabukları soyulmuş ve ufak ufak doğranmış domatesi ilave edin.
  • Etler yumuşayıp pişince ocağın altını kapatın ve ince doğranmış maydanoz ve baharatları ekleyip karıştırın.
  • Fırına dayanıklı borcamınızın içine patlıcanları dizip, açtığınız ortalarına etli karışımınızı koyun.
  • 2 bardak suda salçaları eritin, tuz ilave edin ve patlıcanların üzerine gezdirin.



  • Borcamın üstünü alüminyum folyo ile kapatıp 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirin.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder