
Malzemeler;
- 4 adet kabak
- 6 adet yufka
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- Yarım demet taze nane
- 4 adet yumurta
- 1 çorba kaşığı un
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
- Tuz
- Karabiber
Yapılışı;
- Kabakları yıkayıp rendeledikten sonra üzerlerine tuz serpip beş dakika kadar bekletin.
- Bu süre sonunda suyunu iyice sıkıp ayrı bir kaba alın ve üzerine kıyılmış maydanozları, dereotlarını ve naneleri ekleyip karıştırın.
- 1 adet yumurta, tuz ve karabiberi de ilave edip hazırladığınız bu iç harcı bir kenara alın.
- Ayrı bir kasede kalan 3 yumurtayı kırıp çırpın ve üzerine yoğurt, tuz, karabiber, 3-4 çorba kaşığı ertilmiş tereyağını ilave edip karıştırın.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
- Üzerine bir adet yufkanızı buruşturarak yerleştirin.
- Yufkanın üzerine eritilmiş tereyağı sürün.
- İkinci yufkayı da koyup onun da üzerine eritilmiş tereyağı sürün.
- Üçüncü yufkayı da yerleştirip üzerine kabaklı iç harcın tamamını koyun.
- Harcınızın üzerine yoğurtlu karışımın 3'te 1'ini ekleyip üzerine un serpin.
- Kalan diğer 3 yufkaya da aralarına eritilmiş tereyağı sürerek aynı işlemleri uygulayın.
- En üste kalan yoğurtlu karışımın tamamını dökün ve her tarafa yayarak düzeltin.
- Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Yanında dereotu ile servis yapın.

Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder