istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Bitmez: Kuzu Etli Kapama

19 Mart 2013 Salı

Kuzu Etli Kapama

Yine çocukluğumdan gelen bir lezzetle buluşturacağım sizi. Özellikle kurban bayramlarında, annemin yaptığı bir et yemeğiydi aklımda kalan. Şimdi et almak biraz zor olduğu için, yine kurban bayramlarını bekleyeceğiz. Komşum adaklık kuzu kesmiş, payımıza düşenle kapama yapayım dedim. Bu arada Allah kabul etsin. Çok lezzetli olduğu kesin, sizi bilmem ama benim ailemde, soframızda olan yemeklerden di. Yapılışını tekrar arayıp sordum anneme, belki bir şeyi eksik olur diye. Buyrun soframıza, şu an karşımda kızım afiyetle yiyor. 

Malzemeler:
1 kilo kemikli kuzu eti
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
4 adet patates
5 diş sarımsak
1 adet yeşil biber
tuz
limon
Yapılışı:
Eti yıkayıp düdüklü tencerede 5 su bardağı suyla haşlayın. Et haşlanırken sebzeleri hazırlayın. Sebzeleri temizleyip yıkayın ve iri parçalar halinde doğrayın. Haşlanan etin içine atın, suyu az ise su ilave edin. Tuzunu da ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Yemeğe hiç yağ koymadım, çünkü etin yağı yeterli oldu. Servis tabağına alınca üzerine mutlaka limon sıkın ve öyle yiyin. Herkese afiyet olsun. Özellikle babacığım burada olsaydı da yeseydi.


Kuzu Etli Kapama

Kuzu Etli Kapama

Kızıma afiyet olsun

                                              SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
                                                                     DİLEK'LE MUTFAKTA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder