istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Bitmez: DALYAN KÖFTE

9 Şubat 2011 Çarşamba

DALYAN KÖFTE


Herkese merhaba. Sanki tekrar bahar geldi diyeceğim ama akşamları soğuk oluyor o yüzden dikkat. Gelen giden misafir koşuşturma derken bayağı yoğun geçiyor bende günler. Bir koşturmacadır gidiyor. İş başı yapmamada yaklaşık 1,5 ay kaldı:( Zaman o kadar çabuk geçiyor ki biliyorum birden o gün gelecek ve ben üzülerek kızımdan ayrılıp işe gideceğim:( Neyse ben bu konulara girip ağlamaya başlamadan gelelim tarifimize:) Çok çok severek yaptığım ve yediğimiz bir yemektir Dalyan Köfte.
Malzemeler;
Köfte için;
  • 500 gram yemeklik dana kıyma
  • 1 adet ufalanmış ekmek içi (ya da galeta unu)
  • 1 adet rendelenmiş kuru soğan
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz, karabiber
İç harcı için;
  • 2 adet haşlanmış yumurta
  • 1 ufak kavanoz garnitür

Garnitür yok ise;

  • 2 adet haşlanmış ve küp küp doğranmış havuç
  • 1 adet haşlanmış ve küp küp doğranmış patates
  • 3 çorba kaşığı haşlanmış bezelye
Üzeri için;
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı;
  • Öncelikle köfte için gerekli malzemeleri bir kaba koyup iyice yoğurun.
  • Haşladığınız yumurtaları soyun.
  • Hazırladığınız kıymayı alüminyum folyo üzerine bir parmak kalınlığında yayın.
  • Üzerine muntazam bir şekilde yumurtaları dizin ve kenarlarına da haşladığınız sebzeleri ilave edin.
  • Dikkatlice rulo yapın.
  • Fırın tepsinize yerleştirin.
  • Üzerine sıvıyağ sürün.
  • 170 derecede yaklaşık 35-40 dakika kadar pişirin. Süresini fırınınıza göre ayarlamanızda fayda var. Pişip pişmediğini zaten kontrol ederek takip edebilirsiniz.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder