istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Bitmez: ARPA ŞEHRİYE SALATASI

16 Şubat 2011 Çarşamba

ARPA ŞEHRİYE SALATASI

Kocaman bir merhaba hepinize. İki gündür kızımın aşıları dolayısı ile sürekli dışarda olduğumdan bir yoğunluğum vardı. Neyseki ağrısız, sızısız, hiç ateşlenmeden geçiriyoruz aşıları. Ama malesef başka sıkıntılarımız var. Kızımın cildinde "atopik dermatit" var. Bir çeşit alerji egzaması. Bundan dolayı karnının içinde de ağrılar var. O yüzden de zaman zaman çok ağlıyor ve şu anda da sesi kısık:( Bu alerjinin inek sütünden olduğu düşünülüyor. Ben süt içmiyorum ama çok miktarda peynir ve yoğurt tüketiyorum. Bundan sonra bunları keçi sütü ile yapılmış olanlarından tüketmem gerekiyormuş. Eve hemen onları aldık:( Tabii benim gibi bir peynir canavarı birtek beyaz peynir alternatifi ile günü geçirmiyor ki. Artık ne yapalım. Değiştiricez alışkanlıklarımızı. Zaten dün kız kardeşimle konuşurken onu söyledim. Anne olmak ne kadar zor. Aman süt gazlı olmasın diye onu yeme, bunu yeme, pişik olmasın onu içme bunu içme, alerji olmasın derken walla ne yapacağımı şaşırdım diyebilirim. Ama dediğim gibi annelik zor. O iyi olsun da...



Bugün size çok pratik ama çok çok çok lezzetli bir salata tarifi vermek istiyorum. Bu salatayı ilk defa Sevil'im yapmıştı. Ondan yemiştim. Ben içine birşeyler daha ekleyip şimdi nerdeyse gelen her misafirime yapıyorum.



Malzemeler;
  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 2 adet havuç
  • 3 dal taze soğan
  • 7-8 dal maydanoz
  • 7-8 dal dereotu
  • 2 adet salatalık
  • 15-20 adet kornişon turşu
  • Zeytinyağı
  • Nar ekşisi
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz
  • Konserve mısır (haşlanmış mısır - üzeri için)
  • Taze nane (üzeri için)

Yapılışı;
  • Arpa şehriyeleri haşlayıp suyunu süzün ve soğuk sudan geçirin.
  • Genişçe bir kabın içine havuçları rendeleyin.
  • Salatalıkları ve kornişon turşuları küp küp doğrayıp kabın içine katın.
  • Taze soğan, maydanoz ve dereotunu ufak ufak doğrayıp diğer malzemelere ilave edin.
  • Arpa şehriyeleri ekleyip tüm malzemeyi iyice karıştırın.
  • Üzerine yarım limonun suyunu,tuzunu ve damak tadınıza göre zeytinyağı ve nar ekşisini ekleyip karıştırın.
  • Servis tabağına alıp üzerini mısır ve taze nane ile süsleyip servis yapın.


Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder