Malzemeler:
1 kilo dana veya kuzu ciğer
1 su bardağı un
tuz
Kızartmak için 3 su bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
Ciğeri bir kesme tahtasında ince şeritler şeklinde kesin ve yıkamayın. Bir gazete kağıdına unu dökün ve ciğerleri tuz ilave ettiğiniz una bulayın.
![]() |
Edirne Usulü Ciğer |
![]() |
Edirne Usulü Ciğer |
Derin bir tencereye sıvıyağı koyun. İyice kızmasını bekleyin. Yağ kızdıktan sonra ciğerleri arkalı önlü güzelce kızartın. Servis tabağına alın ve soğan, domates, biberle süsleyip servis yapın. Herkese afiyet olsun.
![]() |
Edirne Usulü Ciğer |
![]() |
Edirne Usulü Ciğer |
SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
DİLEK'LE MUTFAKTA
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder