istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Bitmez: Zeytinyağlı Yaprak Sarması

11 Ocak 2013 Cuma

Zeytinyağlı Yaprak Sarması

En güzel yaptığım yemeklerden biri de yaprak sarmasıdır. Bunu ben demiyorum yiyenler diyor. Yapraklar yumuşak ve ince olursa, dolmanın içine de hakkını verdiyseniz ve de incecik kalem gibi sardıysanız güzel olmaması için bir neden yok. Sarma işlemi biraz sıkıcı ve uzun gelse de yemesi eğlenceli ve leziz.Türk mutfağının vazgeçilmez yemeğidir yaprak sarması.Kim akıl etmiş bilmiyorum.. sen al yaprağı pirinçle doldur, pişir ve ye.Bayramlarda olsun, özel misafir ikramlarında sofralarda yerini alan en özel yemeğimizdir. 
Bloğumda bu özel yemeği sizler için yaptım ve yayınladım. Umarım beğenirsiniz.


Malzemeler:
300 gr. salamura ya da taze asma yaprağı
yarım kilo pirinç
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı domates püresi
1 su bardağı zeytinyağı
tuz, karabiber
yenibahar,pulbiber
nane,maydanoz

Yapılışı:
Yapraklarınız salamuraysa akşamdan ılık suda bekletin ve sık sık suyunu değiştirin. Taze ise kaynar suda hafif yumuşayana kadar haşlayın ve süzün.Sarmak için hazır hale gelen yaprakların içini hazırlayalım.
İlk önce yemeklik doğradığımız soğanları iki kaşık zeytinyağında kavuralım.
Zeytinyağlı Yaprak Sarması İçi
Daha sonra domates püresi ve salçaları ekleyip kavurmaya devam edelim. Yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri kavurduğumuz tencereye ilave edelim.
Zeytinyağlı Yaprak Sarması İçi
Zeytinyağlı Yaprak Sarması İçi
Ocağın altını kısıp beş dakika kavuralım.Ocağın altını kapatalım ve tuzunu,baharatlarını, incecik doğranmış maydanozları da ekleyip iyice karıştıralım.Tencerenin kapağını kapatıp 10 dk. demlendirelim.
Sıra geldi yaprakları sarmaya
Zeytinyağlı Yaprak Sarması
Zeytinyağlı Yaprak Sarması
Zeytinyağlı Yaprak Sarması
Tüm malzemeyi sarıp tencereye dizdikten sonra kalan zeytinyağını dolmaların üzerine döküyoruz. İki su bardağı su ilave edip kısık ateşte dolmaların üzerine bir tabak kapatıp pişirmeye bırakıyoruz.Yaklaşık bir saat pişirdikten sonra bir süre kapağı kapalı demlenmesini bekliyoruz.
Servis tabağına alıp yanında limon dilimleriyle diziyoruz ve afiyetle yiyoruz.
Zeytinyağlı Yaprak Sarması
Zeytinyağlı Yaprak Sarması
Zeytinyağlı Yaprak Sarması
Ellerime sağlık..cidden çok leziz oldu.
Sevgiyle yaptığım lezzetlerden sevgiler...
                                                                          DİLEK'LE MUTFAKTA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder