Malzemeler:
Yarım kilo taze barbunya
1 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
1 adet havuç
2 adet yeşil biber
2 adet domates
3 yemek kaşığı zeytin yağı
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
maydanoz
limon
Yapılışı:
Barbunyaları 5 dk kadar haşlayıp suyunu dökün. Tencereye yağı ve yemeklik doğradığınız soğanı koyun. Biraz kavurup, doğranmış domatesleri ekleyin. Domateslerin kabuklarını soymayı unutmayın. Biberleri de aynı şekilde doğrayıp biraz daha kavurun. Barbunyaları ve suyunu ekleyin. Suyunu fazla koymayın, az sulusu makbuldür. Sarımsakları bütün olarak yemeğe koyun. Tuz ve şekeri de ekleyip barbunyalar yumuşayana kadar ağır ateşte pişirin. Yemek piştikten sonra servis tabağına alın ve maydanozla süsleyin. Limon sıkıp afiyetle yiyin. Sıcakken de seviyorum, soğukken de..
Zeytinyağlı Taze Barbunya Yemeği |
Zeytinyağlı Taze Barbunya Yemeği |
SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
DİLEK'LE MUTFAKTA
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder