Malzemeler:
2 adet bostan patlıcan
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz
et bulyon
karabiber
Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
Patlıcanları alacalı soyun ve uzunlamasına incecik kesin. Tuzlu suda 15 dk.kadar bekletin. Tavaya bol sıvı yağ koyun ve kızdıktan sonra patlıcanların suyunu sıkıp, kurulayıp kızartın. Kızarttığınız patlıcanları önce havlu kağıda sonra da pilavı ters yüz edeceğiniz servis tabağına yanlarını örtecek şeklide dizin.
Patlıcan Sarmalı Fırında Pirinç Pilavı |
Sıra geldi pilavı pişirmeye. Tuzlu kaynar suda 15 dk. beklettiğiniz pirinçleri çeşmenin altında tel süzgecin içinde soğuk suyla yıkayın. Pilav tenceresine 1 yemek kaşığı tereyağı ve sıvı yağı koyun. Daha sonra pirinçleri ilave edip biraz kavurun. Et bulyonu sıcak suda eritip 3 su bardağı kaynar suyla pirinçlere ekleyin. tuzunu da ekleyip karıştırın. Ocağın altını kısıp 15 dk. pişirin. Pilav piştikten sonra tencerenin kapağını açın ve tahta kaşıkla pirinçleri havalandırın. Tekrar kapağını örtün ve demlenmeye bırakın. Pilav demlendikten sonra patlıcanların üzerine döküp, hafifçe kaşıkla bastırın. Sonra pilavı ters yüz edip başka bir servis tabağına aktarın. Üzerine karabiber serpip orta ısılı fırında 15 dk. daha pişirin. Afiyet olsun canlarım..
Patlıcan Sarmalı Fırında Pirinç Pilavı |
Patlıcan Sarmalı Fırında Pirinç Pilavı |
Patlıcan Sarmalı Fırında Pirinç Pilavı |
Patlıcan Sarmalı Fırında Pirinç Pilavı |
Patlıcan Sarmalı Fırında Pirinç Pilavı |
Patlıcan Sarmalı Fırında Pirinç Pilavı |
Yemek yapmaktan çok yemek fotoğrafı çekmeyi seviyorum galiba....sevgiler
SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
DİLEK'LE MUTFAKTA
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder