Bugün salatalardan gidiyorum. Salatasız bir sofra düşünemem. Aslında her şeyi çiğ yemek bence daha güzel ve sağlıklı. Semiz otunun faydalarını bilirsiniz mutlaka. Öncelikle omega 3 içerdiğinden dolayı biz yaştakilere önerilir. Kabızlık çekenlere, hasta ve yaşlılara, diyabette olanlara, beyin yorgunluğuna, kanın temizlenmesine yardımcı, sinirlere iyi geliyor. Daha bir çok faydası olan ve içinde bir çok vitamin ve mineraller barındıran bu özel sebzeyi mutlaka yemeliyiz. Özellikle çiğ yemek lazım. Ben saplarını da atmıyorum ve böyle bilgisayarın başına geçince kıtır kıtır yiyorum. Annem yemeğini yapardı pirinçli, o da güzel oluyor fakat salatası bence daha leziz.Haydi semiz semiz otlanalım. Malzemeler: Bir bağ semiz otu 4 dal yeşil soğan 1 adet domates 1 adet salatalık 1 adet yeşil biber 1 fincan ceviz veya fındık içi 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet limon suyu 1 yemek kaşığı nar ekşisi tuz, karabiber, pul biber, kekik, nane Yapılışı: Semiz otlarını iyice yıkayın ve süzmeye bırakın. Saplarıyla yapraklarını ayırın. Saplarını atmayın ve atıştırmalık yemek üzere görünen bir yere koyun ve acıktıkça yiyin. Yaprakları salata yapacağınız kasye alın ve diğer malzemeleri de doğrayıp, yağını, tuzunu, limon suyu, nar ekşisi ve baharatlarını ekleyin. Güzelce karıştırın. En son ceviz veya fındık içini serpin ve afiyetle yiyin. Bu salatanın yoğurtlusunu da yapabilirsiniz. Çok doyurucu ve sağlıklı bir salata arkadaşlar, herkese afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder